İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’da yer alan Cumbre Vieja Yanardağı, 19 Eylül’den bu yana lav püskürtmeye devam ediyor. Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planı (Pevolca) Müdahale Komitesi, La Laguna’da 700’den fazla kişiye tahliye emri verdi. Pevolca Müdahale Komitesi Direktörü Miguel Angel Morcuende, "Yeni bir alanı tahliye etmek zorunda kaldık. Lav yavaş ilerliyor. İnsanların kişisel eşyalarını ve değerli herhangi bir şeyi almak için zamanları olmalı" dedi. İspanyol havaalanı operatörü AENA, Palma Havalimanının açık olduğunu, ancak bugün 11 uçuşun iptal edildiğini ve diğerlerinin de ertelendiğini duyurdu. İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü ise Salı günü en güçlüsü 4.1 olan 64 sismik hareket kaydedildiğini belirtti.
Lavlar bugüne kadar 600 hektarlık alanı yok ederken, 6 bin 700 civarında ada sakini de evlerinden tahliye edilmiş oldu.
3 bin kişiyi etkileyen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Dün yanardağdan akan lavların bölgedeki bir çimento fabrikasına ulaşması sonucu çıkan yangından yükselen yoğun duman nedeniyle yaklaşık 3 bin kişiyi kapsayacak şekilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ise bugün kaldırıldı. Yerel yetkililer, dün zehirli dumanın solunmaması için halka evlerinde kalmaları, pencereleri ve klimaları kapatmaları yönünde uyarıda bulunmuştu.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
La Palma'da 700'den fazla kişi için tahliye emri
İspanya’ya bağlı La Palma Adası’nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’ndan akan lavlar yerleşim yerlerine doğru ilerlerken 700’den fazla kişi daha evlerinden tahliye edildi.
