Ünlü Fransız giyim markası Louis Vuitton’un Paris Moda Haftası kapsamında Louvre Müzesi’nde düzenlenen 2022 İlkbahar Defilesi, sıra dışı anlara sahne oldu. Bir aktivisit mankenlerin yürüdüğü sırada podyuma çıkarak "Aşırı Tüketim Eşittir Yok Oluş" yazılı pankart açtı. Protestocunun moda endüstrisindeki aşırı tüketimin çevre üzerindeki etkisini vurguladığı pankartında Les Amis de la Terre (Dünyanın Dostları Derneği), Youth For Climate France ve Extinction Rebellion France olmak üzere iklim değişikliği karşıtı kuruluşların logoları yer aldı. Defilenin akışını değiştiren aktivist podyuma çıkışından sonra güvenlik görevlileri tarafından önce yere yatırıldı sonra dışarı çıkarıldı. Protestocunun güvenlik tedbirlerini nasıl aştığı bilinmiyor.
AŞIRI TÜKETİME DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİLER
Extinction Rebellion, Amis de la Terre ve Youth For Climate tarafından yapılan açıklamada, protestonun planlanmasında yaklaşık 30 kişinin yer aldığı ve 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Çevreci gruplar, "2019’da Fransa’da kişi başına 42 parça giysi satıldığını" vurgulayarak hükümete sektördeki üretimde acil bir kesintiye gidilmesi çağrısında bulundu. Amis de la Terre France Sözcüsü Alma Dufour, aşırı tüketim konusuna ışık tutmak için Louis Vuitton Moet Hennessy’e (LVMH) ait markayı hedef aldıklarını belirtti. Dufour, "LVMH lüksün dünya lideridir ve bunda sorumluluğu vardır" dedi.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Louis Vuitton defilesinde Aşırı Tüketim protestosu
Fransa’da Paris Moda Haftası kapsamında düzenlenen Louis Vuitton defilesinde bir aktivisit, "Aşırı Tüketim Eşittir Yok Oluş" yazılı pankartla podyuma çıkarak mankenlerin arasında yürüdü. Podyumu karıştıran aktivist yaka paça dışarı çıkarıldı.
