Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubatta aşırı ırkçı Tobias Rathjen’in silahlı saldırısı sonucu öldürülen Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz ve Fatih Saraçoğlu’nun cenaze namazları Hanau’nun merkezindeki Marktplatz‘da kılındı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Cenaze duasını ise İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün yaptı.
Cenaze törenine Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren katıldı.
İstanbul’a gönderilen Gökhan Gültekin’in naaşı yarın defnedilmek üzere önce memleketi Ağrı Eleşkirt’e gönderilecek. Fatih Saraçoğlu’nun naaşı ise Çorum İskilip’e gönderildi. Sedat Gürbüz ise Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach kasabasında toprağa verilecek.
Saldırıda öldürülen Türk vatandaşların cenaze masrafları Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından karşılandı.
Hanau kentinde 19 Şubat gecesi Heumarkt ve Kurt-Schumacher caddeleri üzerindeki iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlenmişti. Yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Tobias Rathjen, saldırının ardından evine giderek 72 yaşındaki annesi Gabrielle Rathjen’i ve daha sonra kendisini öldürmüştü. Saldırıda Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz adlı Türk vatandaşları ile Hamza Kurtovi (Bosnalı), Mercedes Kierpacz (Polonyalı), Kaloyan Velkov (Bulgar), Vili Viorel Pun (Romanyalı), Said Nasser El Hashemi (Afganistanlı) hayatını kaybetmişti.
11:34 BDDK onay verdi, satış tamamlandı: 125 yıllık Türk bankası ABD'lilere satıldı
11:31 Bakan Bayraktar: 'Türkiye, petrol ve doğalgaz aramacılığında yeni faza geçti'
11:28 Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
11:26 Benzine büyük indirim: Pompa fiyatlarına yansıyacak mı?
11:13 Bilim dünyası bu anı bekliyordu: SpaceX roketinin Ay'a çarpmasının ardından bilim insanları ne buldu?
11:05 SPK dev kararlarını açıkladı: 4 şirkete halka arz onayı
10:19 ABD basını: Trump, İran'daki mühimmat nedeniyle Hegseth'e sert çıktı
09:57 Altın 7 haftanın zirvesinde: Neden yükseliyor? Ons altın ve gram altında son durum ne?
09:35 Altında 4 bin 200 dolar fırtınası: İslam Memiş'ten ezber bozan uyarı
09:18 İngiltere kapıları açtı: 100’den fazla dev şirkete vize istisnası
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
Öldürülen Türk vatandaşları için cenaze töreni düzenlendi
Almanya’nın Hanau kentinde ırkçı terör saldırısında öldürülen Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu ve Sedat Gürbüz için cenaze töreni düzenlendi. Gültekin ve Saraçoğlu’nun naaşları, cenaze namazının kılınmasının ardından Türkiye’ye gönderildi.