Pakistan’ın batısındaki Belucistan eyaletinde, yerel saatle 03.20’de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 15 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssünün Harnai kenti yakınları olduğu bildirildi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, deprem nedeniyle meydana gelen yıkımda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, depremden etkilenen bölgelere kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Afet Yönetimi Başkanlığı (PDMA) tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğu belirtildi.
Harnai Komiser Yardımcısı Sohail Anwar Hashmi yaptığı açıklamada, Harnai’deki birçok binanın depremde hasar gördüğünü ve yıkıldığını birçok kişinin enkaz altında kaldığını söyledi. Bazı hükümet binalarının da hasar gördüğünü ifade eden Hashmi, bölgede elektrik kesintisi yaşandığı belirtti. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Harnai’de en az 70 evin yıkıldığı bildirildi.
Deprem’in Ketta, Sibi, Pişin, Killa Saifullah, Çaman, Ziarat ve Zhob kentlerinde de hissedildiği öğrenildi. Ketta Sivil Hastanesi’nde tıbbi acil durum ilan edilerek tüm doktorlar ve sağlık personeli göreve çağırıldı.
Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Pakistan'da 5.9 büyüklüğünde deprem, 20 ölü, 300 yaralı
Pakistan’ın batısındaki Belucistan eyaletinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde depremde en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin yaralandığı belirtildi.
