Paraguay’da tartışmalara neden olan ve toprak istilası cezalarını 10 yıl hapis cezasına yükselten yasa dün Temsilciler Meclisinde görüşüldü. Temsilciler Meclisinde gerçekleşen oylama sonucunda yasa 49 evet, 3 hayır ve 1 çekimser oyla onaylandı. Yasanın yürürlüğe girmesi için Paraguay Devlet Başkanı tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.
Yeni yasayla atalarına ait olan topraklardan kovulacaklarını öne süren yerli halk ise kongre binası çevresinde yasayı protesto etti. Başkent Asuncion’da kongre binası çevresinde toplanan ve yaşam alanlarından kovulmak istemediğini belirten yerli halktan oluşan grup yasanın reddedilmesini talep etti. Polisin göstericilere sert müdahalesi sonucu tansiyon yükseldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, göstericilerin 4 aracı ateşe verdiği ve çıkan arbedede 7 polis memurunun yaralandığı belirtildi.
Kongrede tartışmaya neden olan yasa oylanmadan önce konuşan bazı milletvekilleri özel arazi işgalinin ülkede büyük bir problem olduğunu ve hırsızlıkla eşdeğer tutulması gerektiğini savundu.
Öte yandan, yasaya karşı tavır sergileyen bazı milletvekilleri ise yasanın amacının hukuki değil siyasi olduğunu belirterek oylamanın yeteri kadar tartışılmadığını ve aceleye getirildiğini ifade etti.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Paraguay'da hükümet karşıtı protesto
Paraguay’da toprak istilasına 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasanın Temsilciler Meclisi tarafından onaylanması yerli halk tarafından protesto edildi. Protestolar sırasında bazı devlet çalışanlarına ait araçlar ateşe verildi, 7 polis yaralandı.