Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’daki savaşa yönelik son durumu paylaştı. Sözcü Konaşenkov, "Dnipro’nun güneyindeki yüksek hassasiyetli deniz tabanlı Kalibr füzeleri, hangarda saklanan ve bir Avrupa ülkesi tarafından Kiev rejimine tedarik edilen S-300 hava savunma füze sistemini imha etti. 4 S-300 fırlatıcısı ve 25’e kadar Ukrayna Silahlı Kuvvetleri personeli de vuruldu" ifadelerini kullandı.
Konaşenkov, gece boyunca Velikaya Novoselovka yerleşim yeri yakınlarında havadan yüksek hassasiyetli füzelerin Buk-M1 ve OSA-AKM hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna ordusuna ait silah ve askeri teçhizat onarım üssünü imha ettiğini belirtti. Mikolayiv ve Zhovtneva yakınlarındaki 2 mühimmat deposunun yanı sıra Uspenovki bölgesindeki bir S-300 hava savunma füze sisteminin radarının imha edildiğini aktaran Konaşenkov, yüksek hassasiyetli silahlarla Donetsk bölgesindeki Vozdvizhenka ve Ivanovka’da 9 tank, 5 obüs, 5 çok namlulu roketatarın da vurulduğunu kaydetti.
"UKRAYNA ORDUSUNUN 78 ASKERİ UNSURU İMHA EDİLDİ"
Koneşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin İzyum yakınlarında Ukrayna’ya ait Su-27 uçağını vurduğunu, ayrıca Harkov bölgesindeki Balakleya, Gulyai Polye ve Volnovakha yakınlarında üç insansız hava aracı ile Mikolayiv bölgesindeki Kaliniskoe yakınında bir insansız hava aracının imha edildiğini kaydetti. Herson bölgesindeki Posad-Pokrovskoe yakınlarında Ukrayna’ya ait Mi-24 helikopterinin düşürüldüğünü aktaran Konaşenkov, Rus Hava Kuvvetleri’nin Ukrayna ordusunun 78 askeri unsurunu imha ettiğini vurguladı.
Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait toplam 129 uçak ve 99 helikopter, 243 S-300, Buk-M1, Osa AKM hava savunma sistemi, 441 insansız hava aracı, 2 bin 79 tank ve diğer zırhlı araç, 239 çok namlulu roketatar sistemi, 909 obüs ve havan topu, 2 bin 3 özel askeri aracın imha edildiğini belirtti.
Slovakya Başbakanı Eduard Heger, geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemi gönderdiklerini duyurmuştu.
13:15 Ahbap Soruşturması'nda MASAK incelemeleri ortaya çıktı: Hangi ünlü isim ne kadar bağışta bulundu?
13:11 İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırım dalgası: Listede Ozon Bank da var
13:08 İngiltere’de restoranlar, publar ve tiyatrolar, gizlilik endişeleri nedeniyle akıllı 'casus gözlükleri' yasaklıyor
12:26 Bilim insanları ilk kez marulda et proteini üretti
12:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14'te MHP lideri Bahçeli ile görüşecek
11:34 BDDK onay verdi, satış tamamlandı: 125 yıllık Türk bankası ABD'lilere satıldı
11:31 Bakan Bayraktar: 'Türkiye, petrol ve doğalgaz aramacılığında yeni faza geçti'
11:28 Yeni Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı
11:26 Benzine büyük indirim: Pompa fiyatlarına yansıyacak mı?
11:13 Bilim dünyası bu anı bekliyordu: SpaceX roketinin Ay'a çarpmasının ardından bilim insanları ne buldu?
11:05 SPK dev kararlarını açıkladı: 4 şirkete halka arz onayı
10:19 ABD basını: Trump, İran'daki mühimmat nedeniyle Hegseth'e sert çıktı
09:57 Altın 7 haftanın zirvesinde: Neden yükseliyor? Ons altın ve gram altında son durum ne?
09:35 Altında 4 bin 200 dolar fırtınası: İslam Memiş'ten ezber bozan uyarı
09:18 İngiltere kapıları açtı: 100’den fazla dev şirkete vize istisnası
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
Rusya Bir Avrupa ülkesinin Ukrayna'ya verdiği S-300 hava savunma sistemi imha edildi
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun bir Avrupa ülkesi tarafından Ukrayna’ya tedarik edilen S-300 hava savunma füze sistemini imha ettiğini açıkladı.