Şili’nin başkenti Santiago’nun yaklaşık 120 kilometre batısında yer alana Valparaiso’da çıkan yangın sonrasında 200’den fazla ev kullanılamaz hale geldi. Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, ortaya çıkan bir görüntüde yangının başladığı bölgede şüpheli bir kamyonetin olduğu bilgisini paylaşarak, yangının sabotaj olduğunu söyledi. Yangının başladığı yerin yanında bulunan beyaz kamyonet, şüphe uyandırdı. Kamyonetin yangınlarla bağlantılı olduğu iddiası üzerine hükümetten farklı açıklamalar gelirken, video kaydının yangının başladığı Cerro Rocuant’ta yaşayan biri tarafından kaydedildiği bildirildi.
İçişleri Bakanı Gonzalo Blumel de yangının bölgeye yönelik bir saldırı olabileceğine ilişkin çalışmalar yapıldığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta çıkan yangınlarla ilgili kötü niyet belirtileri aldığımız oldu. Umarım soruşturma çabuk sonuçlanır. Eğer iddialar doğruysa bu çok ciddi bir durum. Cezaları çok yüksek olacak. Bunun bir kundakçılık suçu olabileceğine dair işaretler var" dedi.
Valparaiso Belediye Başkanı Jorge Sharp ise “Valparaiso’nun yıkıldığını görmek istiyorlar. Hangi niyetle bu şekilde hareket ettiklerini ve bu insanların bu tür durumlarda yasa karşısında en yüksek dereceden cezalandırılacağını bilmenizi isterim" dedi.
Tarım Bakanı Antonio Walker ise konuyla ilgili olarak, "Yangınlar açısından tarihin en zor sezonunu yaşıyoruz. Şili’de şimdiden 14 bin 500 hektar alan yangından etkilendi. Bir önceki yıla göre yüzde 300 daha fazla yangınla savaşıyoruz. Tarihin en kurak yılıyla karşı karşıyayız. Sessiz bir depremle karşı karşıyayız” açıklamalarını yaptı.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Şili’de orman yangınının sabotaj olduğu iddiası
Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz, 200’den fazla evi harabeye döndüren yangının sabotaj olduğunu ifade etti.