1953 yılında gümrük kapısı olarak kurulan ancak Suriye’deki iç karışıklık sebebiyle 2014 yılı Ocak ayında kapatılan, Cerablus’un DAEŞ’ten temizlemesiyle 63 yıl sonra ihracata açılan Karkamış Gümrük Kapısı'nda tır kuyruğu 5 kilometreyi aştı. Uzun tır kuyruğunun trafiği aksatmaması için boş bir arazi tır parkı olarak yapılmaya başlandı. Gelen tırlar kontrollü olarak yapımı süren parka yönlendiriliyor. Buradan da tırlar, yüklerini Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçerek Cerablus’a götürüyor.
Şoförler memnun
Fırat Kalkanı Operasyonuyla DAEŞ'ten temizlenen Cerablus’a ihracatın başlamasıyla kendilerine yeni bir umut kapısı açılan tır şoförleri, umutlu olduklarını söylüyor. Yoğunluk nedeniyle günlerce kapıda beklediklerini anlatan şoförler, kendileri için yeni bir ekmek kapısı açıldığını belirterek, memnuniyetini dile getiriyor. Kimileri 2 gün, kimileri ise 3 gün sınır kapısında sıra bekleyen şoförler, bölgenin güvenli olduğunu kaydetti. Cerablus’ta hayatın normale döndüğünü ve giriş çıkışta hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten şoförler, yüklerinin ise genelde çimento ve gıda ürünleri olduğunu ifade etti.
2014 Ocak ayında faaliyetleri durmuştu
1953 yılında B sınıfı Gümrük Kapısı olarak hizmete açılan Karkamış Gümrük Kapısı, Suriye’de yaşanan iç karışıklıkların sınırda oluşturduğu tehditlerden dolayı 2014 yılı Ocak ayında tamamen kapatılmıştı. Yaklaşık 2,5 yıl kapalı kalan Karkamış Gümrük Kapısı, Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus’un terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi ile geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle yeniden hizmete açılmıştı.
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
63 yıl sonra ihracat başladı, Kapıkule'yi aratmadı
Fırat Kalkanı Operasyonuyla DEAŞ’ten temizlenen Cerablus’a Karkamış Gümrük Kapısı’ndan 63 yıl sonra ihracat başlarken, 5 kilometreyi aşan TIR kuyruğu ile Kapıkule Sınır Kapısı’nı aratmıyor.
