Şık ve gösterişli olmasının yanı sıra fiyatları altına göre çok daha uygun olan gümüş takılar, hem işletmecilerin yüzünü hem de müşterilerin yüzünü güldürüyor.
İşletmeciler düğünlerde takılan Trabzon hasır, küpe, bileklik, alyans gibi ürünlerin hem kaliteli gümüş hem de gümüş üstüne altın kaplama şekilde müşterilerine sunuyorlar.
Gümüşe artan ilginin sektörü hareketlendirdiğini belirten Tesbihane İşletme Müdürü Özcan Turan, “Altın fiyatlarının aşırı yükselmesi ve vatandaşlarımızın takıya olan merakı bizi bu gümüş sektörüne sevk etti” dedi.
Vatandaşların yoğun talebi olduğunu ifade eden Turan, “Sektörde çok güzel işler yapıyoruz ve geri dönüşlerimiz çok iyi. Özellikle düğünlerde gelenler oluyor. Hanımefendiler çoğunlukla tercih ediyor” ifadelerini kullandı.
“20 BİN LİRALIK TAKI, BİN 300 LİRAYA”
Şık ve uygun bir takı olarak tercih edilen gümüşün düğün ve nişanlarda birinci tercih olma yolunda olduğunu kaydeden Turan, şöyle devam etti;
“Karadeniz yöresinde hasırlar çok yaygındır, biz de ona yönelik 925 ayar gümüş hasır yaptırdık, yine 925 ayar gümüş üstüne altın kaplama hasır yaptırdık fiyatı ise çok uygundur. Bu seti altın olarak aldığınızda 15 ila 20 bin lira civarında ödüyorsunuz ama bizde ise 925 ayar gümüş üstüne altın kaplama hasır takımı bin 300 lira ve müşterilerimize indirimlerimiz de oluyor. Gençler artık alyans olarak gümüş tercih ediyor çünkü çok şık ve fiyatları çok uygun. Alyanslarımızı çift olarak da ve tek olarak da verebiliyoruz. Fiyatlarımız alyanslarda da çok uygun. Çifti 120 lira ile 150 lira arasında satıyoruz.”
En az kadınlar kadar erkeklerin de ilgisini çeken gümüş mağazasında erkelere özel yüzük ve özel taşlardan yapılmış tespihler yoğun ilgi görüyor.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Altından kaçan vatandaş gümüşe yöneldi
Altın fiyatlarının yüksek seyir etmesi gümüşe olan ilgiyi arttırdı.