ANTALYA/İHA- Normalde Nisan ayı ortalarında başlayan hasat bu yıl havaların geç ısınması nedeniyle bir ay geç yapıldı. Buna rağmen rekoltesi yüksek, kaliteli ürün elde eden kiraz üreticisi, üzerine bir de fiyatların iyi olmasıyla bayram etti. Kilosu bahçede 20 ila 30 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulan kirazın üreticisi hasadı türküler eşliğinde yaptı.
Doğanca Mahallesinde 10 yılı aşkın süredir kiraz üretimi yapan Nimet Sönmez, yılın ilk hasadını yaptıklarını, ürün kalitesinin iyi, rekoltenin ise yüksek olduğunu söyledi. Sönmez üreticinin keyifle hasat yaptığını belirtti. Bir diğer üreticisi Naziker Sönmez de fiyatların 20 ila 30 lira arasında değiştiğini vurgulayarak fiyatlar nedeniyle keyiflerinin yerinde olduğunu söyledi.
Üretici Ahmet Özdemir ise, 'Bu yıl kiraz hasadımız hava muhalefetinden dolayı biraz geç kaldı ama buna rağmen kirazlarımız bu yıl daha güzel. Fiyat aralığı da 20-30 lira arası değişiyor. Üreticinin keyfi yerinde. Bundan sonra da Napolyon cinsi ihracat kirazı hasat edilmeye devam eder. Bu yıl Çile, Doğanca ve Gökçesaray Mahallelerimizde toplamda 300 ton kiraz rekoltesi bekliyoruz' dedi.
Kiraz hasadını yapan bayanlar ellerinde kiraz dolu kovalarla hep birlikte tüm Türkiye'ye seslenerek, 'Gazipaşa'nın doğal kirazını herkes yemeli'sloganı attı.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Antalya'da kiraz hasadı başladı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin kiraz üretim merkezi Çile, Doğanca ve Gökçesaray Mahallelerinde kiraz hasadı başladı. Bu yıl hasadın bir ay geç yapılmasına rağmen yüksek rekolteli ve kaliteli ürün elde eden üretici, hasadı türküler eşliğinde yaptı.
