Ankara’nın Polatlı ilçesinde Türkiye’de ilk defa uygulanan Mevsimlik Tarım İşçileri Yerleşkesi açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Fakıbaba, patates fiyatının düştüğünü ve düşeceğini söyledi. Fakıbaba, “Patates 50 kuruştu. Bakanlar Kurulunda ilk yaptığımız işlerden bir tanesi patatese ihracat desteği verdik. Ne oldu da depolarda bu kadar patates varken, insanlar bizden ihracat desteği isterken, patatesin fiyatı seçim öncesi 50 kuruştan 6 liraya çıktı. Şu anda patatesin fiyatı düştü ve düşecek. İthalat, elinizde duran bir araç. Fiyatlar çok yükseldiği zaman elinizde ithal ettiğiniz mal olmasına rağmen bazı spekülatörler, sadece ve sadece kar amacı olan insanlar, çiftçinin ve üreticinin elinden malları topluyor ve depo ediyorlar. Ondan sonra bir fırsat kolluyorlar. O fırsatı yakaladıkları zaman 1 liralık malı 6 lira yapıyorlar. Biz ithalatı piyasayı regüle etmek için yapıyoruz. Ürünün azlığından dolayı değil. Yeterli patatesimiz var” ifadelerini kullandı.
Fakıbaba ayrıca, ithalatın Suriye’den yapılması ile ilgili, “İthalatı yapan bakanlık biz değiliz. Mutlaka ama mutlaka Türkiye’nin çıkarları için bu yapıldı. Ayrıca Suriyeli kardeşlerimizi kalkındırmak için de yapılmış olabilir” şeklinde konuştu.
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
10:00 Hakan Bahçetepe tahliye edildi
09:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
09:33 Paraguay'da bankacılık krizi: Devlet Başkanı Pena gözaltına alındı
09:23 ABD'nin ilk müslüman senatörü JD Vance'e seslendi: 'JD, habibi'
09:20 Beyaz Saray çevresinde bir kişi gözaltına alındı: 'Kafamın içindeki sesler bana Trump'ı öldür diyor'
17:49 Kenya'da 448 kişinin öldüğü 'açlık tarikatı' davasında karar: Tarikat liderine 200 yıl hapis
17:43 Yapay zeka yatırımları küresel piyasaları sarstı: ABD borsalarından 2.5 trilyon dolar silindi
17:29 Ehliyet almayı düşünenler dikkat: Yeni yılda sürücü kursları cep yakacak, maliyet 50 bin lirayı aşacak
17:12 Down sendromlu çocuğu oyun alanına almadılar: 256 bin lira ceza kesildi
17:00 Avrupa'da bomba ihbarlarında 3. dalga: 5 ülkede alarm verildi, uçuşlar yönlendirildi
16:38 Afyonkarahisar'da 8 kişiyi öldüren zanlı tutuklandı
16:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünün reçeteleriyle bugünün sorunlarına çare bulunmaz
15:40 A Milli Futbol Takımı aday kadrosu açıklandı: Hangi oyuncular kadroya alınmadı?
15:12 Karar bozulmuştu: Seçil Erzan davasında savcı 211 yıl hapis cezası istedi
Bakan Fakıbaba'dan patates açıklaması
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ne oldu da depolarda bu kadar patates varken, patatesin fiyatı seçim öncesi 50 kuruştan 6 liraya çıktı. Patatesin fiyatı düştü ve düşmeye devam edecek. Elimizde yeterli kadar patates var” dedi.