Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu İstanbul Kadıköy’de bir otelde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve sektörde üst düzey yönetici olan bir çok kişi katıldı.
"TÜM DÜNYA SON 40 YILIN EN YÜKSEK ENFLASYON ORANLARI İLE KARŞI KARŞIYA"
Toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Küresel salgın ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı ile derinleşerek yaygınlaşan birçok sorun nedeniyle tüm zamanların en sıkıntılı dönemlerinden birindeyiz. Enerji, artan emtia fiyatları, taşımacılık maliyetleri tüm dünyada enflasyonun rekor seviyelere ulaşmasına neden oluyor. 2022 yılı bu tartışmalarla geçecek, bu konular ülkemizin ve dünyanın gündeminde olacak. Tüm dünya son 40 yılın en yüksek enflasyon oranları ile karşı karşıya. Küresel gelişmeler, üretim maliyetleri artışlar karşısında kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanıyor ve maliyetleri sübvanse ediyoruz. Sanayicilerimizi destekliyoruz, desteklemeye devam ettik. Şu anda hane halkında kullandığımız doğal gazda vatandaşlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Mevcut küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor ve öncü göstergeler ilk çeyrekte güçlü ve dengeli büyümenin devam ettiğini gösteriyor. İhracatta her ay rekor üzerine rekor kırıyoruz. Enerji hariç ihracatımız ithalatımızı geçmiş durumda. Mart itibarıyla toplam istihdamımız 30 milyonu geçti. Ekonomimiz net olarak organik ve sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyuyor. Makro ekonomik hedeflerimize ulaşmakta finansal istikrarın öneminin farkındayız.” dedi.
“YANLIŞ YAPANIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ”
Konuşmasına devam eden Bakan Nebati, “KKM ve destekleyici enstrümanlarla enflasyonun önemli belirleyici olan döviz fiyatlarındaki dalgalanmaları büyük oranda engelledik, sıra beklentileri düzeltmekte. Enflasyonun önemli belirleyicisi olan döviz kurlarındaki fiyat dalgalanmalarını büyük oranda dengeledik. Hedefimiz enflasyonu düzenlemektir. Günlerdir ilgili sektör kuruluşları ile birebir toplantı yapıyoruz, rakamları önlerine koyuyoruz, Türkiye’deki gelişimi, büyümeyi önlerine koyuyoruz, sektörlerin hangi alanda nereye geldiğine ilişkin verileri kendileri ile paylaşıyoruz. Kısa dönem karlılığı üzerinden bir takım hesaplarla ülke gerçeklerindeki ve dünyadaki sıkıntıları kendilerine bir fayda oluşturmak adına çalışanların verilerini ortaya koyuyor, paylaşıyoruz. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, hepimiz birlikte kazanıyoruz, kazancımız ki, bütün reel sektör ve finansal sektör başta olmak üzere kar maksimizasyonudur. Çabamız var, bu çabamız enflasyonun Türkiye’de mutlak suretle kontrol altına alınması ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemesidir. Bunu yapacağız, bizimle birlikte olanlarla yapacağız. Birlik olmaktan bereketin hasıl olduğuna inananlardanız. Yanlış yapanın da üzerine gideceğiz” şeklinde konuştu.
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
Bakan Nureddin Nebati, Tüm dünya son 40 yılın en yüksek enflasyon oranları ile karşı karşıya
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Katılım Bankaları Birliği’nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Küresel salgın ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı ile derinleşerek yaygınlaşan birçok sorun nedeniyle tüm zamanların en sıkıntılı dönemlerinden birindeyiz. Enerji, artan emtia fiyatları, taşımacılık maliyetleri tüm dünyada enflasyonun rekor seviyelere ulaşmasına neden oluyor. 2022 yılı bu tartışmalarla geçecek, bu konular ülkemizin ve dünyanın gündeminde olacak. Tüm dünya son 40 yılın en yüksek enflasyon oranları ile karşı karşıya" dedi.
