İZMİR/İHA- Ödemiş’in Kaymakçı Mahallesi’nde üzüm üretimi yapan Ömür Çilengiroğlu, yaz başında yağan yağmurlardan sonra şimdi de aniden yükselen sıcak hava ile karşılaştıklarını belirterek, nemli havanın bölgedeki bağlarda büyük zarara yol açtığını söyledi. Maşattepe civarındaki üzüm bağında, ilkbahar başından bu yana bakım çalışmaları yaptığını belirten Çilengiroğlu, “Ne yazık ki üzümlerimizi sıcak havaya ve güneşe karşı koruyamadık. Önceki yıllarda böyle bir durum söz konusu değildi. Fakat bu yıl ardı ardına yağan yağışların ardından sıcak hava da aniden bastırdı. Bölgenin biraz üstündeki Işıklar mevkiinde durum bize göre biraz daha iyi ama bu yıl Ödemiş pazarında kara üzüm bulmak zor olacak. Olursa da muhtemelen fiyatlar da yüksek olacak" diye konuştu.
"SAĞLAM ÜZÜM BULMAK ZOR"
Yaklaşık 6 dönümlük bağda sağlam üzüm bulmanın zor olduğunu belirten Çilengiroğlu, “Görüldüğü gibi üzüm salkımlarımız büzüşmüş. Şu haliyle bu bağdan pazarda satış için üzüm kesmemiz çok zor” dedi.
Ziraat mühendisi Özkan Akgün de üzüm bağlarının güneşe karşı korumanın masraflı bir iş olduğunu belirterek, “Fakat üreticilerimiz bölgede bulunan doğal malzemelerle ilaçlama yaparak güneş yanıklarına karşı önlem alabilirler” bilgisini verdi.
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
Bu yıl kara üzümü zor bulacağız
İzmir’in Ödemiş ilçesinde üzüm yetiştiriciliği yapan üreticiler, sıcak havanın üzüme büyük bir darbe vurduğunu ve bağlardaki üzümleri yaktığını belirterek, "Kara üzüm bulmak zor olacak. Olursa da muhtemelen fiyatlar da yüksek olacak" dedi.
