KAHRAMANMARAŞ/İHA- Özellikle ev hanımlarından oluşan girişimciler, açtıkları iş yerlerinde gözleme yufka, börek, mantı gibi hamur ürünleri hazırlayarak müşterilerin beğenisine sunuyor. Hazırlanan yiyecekleri 1 ila 4 lira arasında satan kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlıyor.
Açtığı iş yerinde organik ürünler hazırlayıp sattığını söyleyen Sevim Karadaş, “Bazlamacı dükkanının sahibiyim iki yıldır bu işi yapıyorum. Burada organik unlarla organik olarak, bazlama gözleme, ekmek, mantı hazırlayıp müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Eski zamanlarda annelerimiz daha önce yaparlardı, şimdi her şey daha çok hazır yemeklere döndü. Hazır yemeklerin içinde de çok az alternatif var. Mecburen biz de böyle bir şey düşündük. İnsanları rahatsız etmeyecek, sağlıklı olsun diye organik ürünlerle bir şeyler üretmeye çalışıyoruz” dedi.
Girişimci Zeynep Güneş ise kendi işini yaptığını belirterek, “İşimden memnunum. Hamurla uğraşmayı seviyorum. Kimseye muhtaç değilim, kimsenin emri altında değilim. Kendi kafama göre yaptığım bir iş. Helal kazanç, ekmekle uğraşıyorum. Yaptığım iş ekmek yani 3 lira bazlama, 1 lira ekmek. Alnımın teriyle yaptığım bir iş benim. Daha önce hastanede çalışıyordum aşçı yanındaydım. Kendi iş yerim olsun, kedi işimi yürüteyim dedim” diye konuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Ev hanımlarının gözde mesleği bazlamacılık oldu
Kahramanmaraş’ta girişimci kadınların büyük bir kısmı gözlemeci dükkanı açarak evlerine maddi destek sağlıyor.