KAHRAMANMARAŞ/İHA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın teşvikleriyle kırsal arazilerde çilek yetiştiren çiftçiler, ilk hasat dönemini tamamladı.
Çilek yetiştiriciliği sayesinde ailelerin geçimlerini sağlayan çiftçiler, 2017 yılı çilek hasadından 10 bin ton rekolte bekliyor.
İl genelinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık arazide çilek yetiştiren çiftçiler, üretimlerini kilogramını 5 TL’den serbest piyasada satışa sunuyor.
Bölgenin önemli gelir kaynağı olan çilek yetiştiriciliği hakkında konuşan Kahramanmaraş İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu,“Çiftçilerimiz bakanlığımızın teşvikleriyle bu bölgede çilek ekimine yönlendirildi. Şuanda bu bölgenin çilek üretimi noktasında iklim ve coğrafya şartları son derece müsait. Çiftçilerimiz günlük olarak ürettiği çilekleri yol kenarında doğrudan üreticiye ulaştırabiliyorlar. Bu anlamda bölge çiftçilerimiz için son yıllarda çilek üretimi önemli bir gelir kaynağı oldu. Artık çiftçilerimiz bu bölgede doğdukları topraklarda doymaya başladılar. İlimiz genelinde 2 bin 500 dekar civarında çilek ekim alanımız var. Biz çilekten 3 ila 5 ton civarında verim alıyoruz. Bu da demek ki 8-10 bin ton civarında 2017 yılı içerisinde çilekten bir ürün bekliyoruz” diye konuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdü
Kahramanmaraş’ın kırsal mahallerinde yaşayan çiftçilerin alternatif ürün çeşitleri arasında başı çeken çilek, bu yıl hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdü.