DENİZLİ/İHA- Denizli’de son günlerde termometrelerin 37-38 dereceleri göstermesiyle birlikte klima ve vantilatör satışları arttı. Geçtiğimiz senelere göre bu sene artan klima fiyatlarının yanında vantilatör fiyatları ise vatandaşa daha cazip geliyor. Fiyatları 2 bin 700’den başlayan klimalar ebatına ve modeline göre 5 bin TL civarına kadar çıkabiliyor. Bunun yanında vantilatör fiyatları ise 200-950 lira arasında değişiyor.
"SON 2 YILDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR"
Son 2 seneye bakıldığında klima satışlarında ciddi şekilde bir düşüş olduğunu belirten Mustafa Çakır, "Klima çok pahalı olduğu için vantilatöre yöneliyorlar. Vantilatör satışları da iyi gidiyor. Özellikle bu mevsimde sıcaklar da çok arttığı için vantilatörlerimiz daha iyi satılıyor. Fiyatlarımız da 180 lira ile 950 lira arası değişiyor" diye konuştu.
"FİYATLAR GEÇTİĞİMİZ YILLA AYNI"
Öte yandan hem klima hem de vantilatör satışlarının her geçen gün azaldığını ifade eden Ali Turan, "Geçen sene ile bu sene arasında satış anlamında bu sene daha az. Ev tipi en düşük klimamız 2 bin 500 lirayla başlayıp 14 bine kadar çıkıyor. Bu klimaların özellikleri ile alakalı, metrekareyle alakalı bir şey. 9 binlik klima mesela 2 bin 500 lira, 12 binlik klima 2 bin 600 ile 3 bin 900 lira arası değişiyor. Vantilatör satışı da yine geçen yıla göre az. Dediğim gibi vantilatör satışı tamamen fiyatla alakalı değil geçen seneyle aşağı yukarı aynı, 10-20 lira fark var" dedi.
"2 YILDA BİR BAKIMI YAPILMALI"
Klima satıcıları, bütçesi klima almaya yeten vatandaşların aynı zamanda klimaların 2 yılda bir bakımlarının yapılması gerektiğini aktardı. Yeni teknolojili klimaların faturaya yüksek yansımadığını belirten Ali Turan, "Eski klimaların elektrik tüketimleri düşük, yeni olan klimalar da elektrik tüketimleri inverter klima olduğu için eski klimalara göre yüzde 40 ile yüzde 60 arasında değişkenlik gösteriyor" diye konuştu.
12:28 Restoranlarda menüler kalınlaşıyor: Ayrıntılı hale gelecek, yiyeceklerin içerikleri ve kalori miktarı da yer alacak
10:44 Hayalet makale problemi: Yapay zeka taslak çalışmaları başka sorgularda mı kullanılıyor?
10:30 Yerel yönetimler teklifinde kritik aşama: Kamu zararı yöneticiden tahsil edilecek
10:27 İslam Memiş: '2026 yılının manipülasyon yılı olduğuna artık inanmışsınızdır'
10:26 Tabelalar bir kez daha değişecek: Benzin ve motorine indirim geliyor
10:24 Kolombiya'da askeri uçak düşmüştü: En az 66 kişi öldü
10:22 Polislerin çalışma sistemi sil baştan: Emniyet Teşkilatı Kanunu güncellenecek
10:20 Tonga açıklarında 7.6 büyüklüğünde derin deprem: Tsunami beklenmiyor
10:17 Almanya’da yerel seçimler: İki Türk aday belediye başkanı oldu
01:00 Suriye’de askeri üsse roketli saldırı: 5 füze Irak’tan fırlatıldı
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
Klima alamayanların tercihi vantilatör oldu
Denizli’de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vatandaşlar klima ve vantilatör satıcılarının yolunu tuttu. Klima almaya bütçesi yetmeyen vatandaşlar tercihini vantilatörden yana kullanıyor.
