KÜTAHYA/İHA- Kütahya’da Rahmi Şen isimli aktar, Ulu Cami Caddesi üzerindeki iş yerinde yaprak ıhlamurun kilosunu 150 TL’ye, çiçek ıhlamurun kilosunu da 250 TL’den satıyor. Vatandaşlar, ıhlamuru yüksek fiyatı sebebiyle artık gramla satın alıyor.
Ihlamurdaki fiyat artışını kendilerinin de beklemediğini ifade eden Rahmi Şen, "Ihlamura son 2 hafta içerisinde neredeyse her gün zam eliyor. Şu anda yaprak ıhlamurun kilosu 150 TL, çiçek ıhlamurun kilosu da 250 TL. Durum böyle olunca vatandaşlar ıhlamuru gramla alıyor. Müşterilerim bazıları 100 gram, bazıları da 500 gram satın alıyor. İnsanların çoğu kış hastalıkları için eczaneden ilaç almak yerine buraya gelip bitki almayı tercih ediyor. Pahalı olduğu halde ıhlamura bu sene çok talep var. Ihlamurun faydaları saymakla bitmiyor, her derde devadır. Ama genellikle nezle ve soğuk algınlığı için alıyorlar. Esasında ıhlamurun fiyatı birden bire yükseldi. Şu anda ıhlamurun kilo fiyatı çeyrek altını geçti. Bugün itibariyle çeyrek altın 248 TL" diye konuştu.
Aktar Rahmi Şen’den gramla ıhlamur satın alan Ramazan Çınaroğlu, Ahmet Keskin ve Abdullah Arabacı isimli vatandaşlar, yetkililerin ıhlamur fiyatlarının aşağıya çekilmesi için girişimlerde bulunmalarını istedi.
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
09:59 Meteoroloji ve AKOM saat verdi: İstanbul ve birçok il için alarm, 'Baroklinik' cephe geliyor
lhlamurun fiyatı çeyrek altını geçti
Çiçek ıhlamurun kilosu çeyrek altını geçti.
