Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, illerin oda başkanlarıyla beraber Federasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesi fiyatının bu yıl yüzde 8 fiyat artışıyla 7,2 lira olarak belirlendiğini bildiren Balcı, geçen yıl Ankara ve İstanbul’da 300 gramı 2 liradan satılan pidenin bu yıl 275 gramının 2 liradan satılacağını açıkladı. İzmir’de ise 350 gram pidenin 2,5 lira olarak satılacağını söyleyen Balcı, yıllık enflasyon baz alındığında bir yıl içinde pidedeki yüzde 8 artışı vatandaşların hoşgörü ile karşılayacaklarını düşündüklerini ifade etti.
“EKMEK FİYATLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL”
Ekmek fiyatlarıyla ilgili ise Balcı, şöyle konuştu:
"Bugün için gündemimizde ekmek fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil. Kilogram fiyatı yine azami 5 lira olarak uygulanacak. Pidedeki 7,2 liralık kilogram fiyat da ülke bazında her ilde uygulanacak azami fiyattır. Bu fiyatın altında satış yapacak iller de kendi maliyet hesabına göre satış yapacak.”
"FIRINCI ESNAFINDAN KARATAY HANIM’A EKMEK YOK"
Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmek tüketilmemesi yönündeki açıklamalarına değinen Balcı, "Son günlerde malum kişi tarafından ’ekmek tüketilmemesi’ ifade edilmektedir. Oysa her zaman söylediğimiz gibi ekmekte çok önemli vitaminler ve mineraller vardır” açıklamasında bulundu.
İnsan sağlığı için erkeklerin günde 200-250 gram, kadınların 150-200 gram ekmek tüketmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, "Ekmek tüketmek sağlıklı yaşam için zorunludur. Buradan seslenmek istiyorum, fırıncı esnafından Karatay Hanım’a ekmek yok” şeklinde konuştu.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Pide fiyatları belli oldu
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesinin fiyatının bu yıl yüzde 8 artışla 7,2 lira olarak belirlendiğini belirterek, bu yıl 275 gramının 2 liradan satılacağını açıkladı.