RİZE/İHA- TOKİ tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi çerçevesinde Rize'nin ilçelerine inşa edilecek konutların hak sahipleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kura çekimleriyle belirlenmişti. Rize'de Merkez, Kendirli Beldesinde ve Güneysu ilçesinde yapılacak bin 100 konutun hak sahipleri de bugün gerçekleştirilen kurayla belirlendi. Kura Rize Gençlik Merkezi'nin toplanı salonunda noter tarafından gerçekleştirilen kurada bin 100 konut için yapılan 28 bin 274 başvuru değerlendirildi. Hak sahiplerinin belirlendiği bin 100 konutun 673'ünün Rize Merkez'de, 77'si Kendirli beldesinde ve 350'si Güneysu ilçesinde yapılacağı belirtildi.
Yapılacak konutların yöre mimarisine uygun şekilde inşaat edileceğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, "Bugün Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uhdesinde Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Rize ilimizde yapılacak olan bin 100 konutun kura çekimi gerçekleştiriliyor. Yaklaşık ilimizde 28 bin 274 başvurunun kurası bugün çekilerek tamamlanacak. Bin 100 konutumuz inşallah en yakın zamanda yapılacak. Yapılacak konutlar yöre mimarisine uygun, mahalle kültürünü yaşatan ve aynı zamanda komşuluk ilişkilerini geliştiren konutlarımız en kısa zamanda yapılarak halkımızın yaşamına sunulacak" ifadelerini kullandı.
Kuradan kendisine ev çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Yusuf Karali, "Evin bana çıktığı için mutluyum. Ben ilk defa böyle bir kuraya katıldım. Katıldığım kurada da çıktı. Allah devletimize zeval vermesin. Emekli kategorisinden katılmıştım. Çıktığı için çok mutluyum. Emekli olduk ve bugüne kadar geldik. İlk defa bugün evim oluyor" şeklinde konuştu.
02:14 Napoli, İtalya Süper Kupası’nı üçüncü kez kazandı
23:42 Süper Lig'in ikinci yarı fikstürü açıklandı: 2026 yılının ilk maçı belli oldu
23:35 ABD Başkanı Donald Trump, TASC Danışma Kurulu Üyesi Haydar Çolakoğlu’nu kabul etti
23:34 Küresel anketler insanların en büyük kaygılarını ortaya koydu
23:29 Avrupa’da en fazla denizaltıya sahip ülkeler belli oldu
23:25 İstanbul'da dört kişilik ailenin yaşam maliyeti 106 bin lirayı aştı
23:23 Çin banka devlerinden altın hamlesi: '12.000 Ton Rezerv'
15:02 Ankara'dan kritik Suriye ziyareti: Fidan, Kalın, Güler temaslarda bulunuyor
11:51 Japonya, tsunami felaketinden 15 yıl sonra Fukuşima'yı açmaya hazırlanıyor
11:48 Mersin'de akıl almaz olay: 12 yaşındaki öğrenci okul müdürünü vurdu
10:24 Moskova'da suikast: Rus General Sarvarov hayatını kaybetti
09:48 Milyonları ilgilendiriyor: Trafik sigortasında hasarsızlık indirimi değişiyor mu? Noyan Doğan detayları açıkladı
09:24 Altın tarihi rekorunu tazeledi, gümüşte de rekor geldi: Yeni haftanın ilk rakamları neler?
09:22 Meteoroloji il il uyardı: Kar, sağanak ve dondurucu soğuk etkili olacak
00:56 DEM Parti İmralı Heyeti'nin Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'u ziyaret edeceği tarih belli oldu
00:23 TBMM'de 2026 yılı bütçesi kabul edildi
Rize'de TOKİ çekiliş heyecanı yaşandı
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Rize'de yapılacak olan, toplamda 28 bin 274 kişinin başvuru yaptığı, bin 100 konut için, hak sahibi belirleme kurası çekildi.
