Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan bir hedefi daha hayata geçirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB tarafından yerli makine yatırımı yapan sanayicilere finansman desteği sağlanacağını açıkladı.
KOSGEB’in ‘Yerli Makine Teçhizat Destek Programı’ kapsamında 1.345 işletme belirlendiğini söyleyen Bakan Varank, sözlerine şöyle devam etti:
“Uygulamaya koyduğumuz programlarla sanayicilerimiz ve KOBİ’lerimizi desteklemeye kararlıyız. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak işletmelerimizin önünü açmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda KOSGEB aracılığıyla imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansman desteği sağlıyoruz. Bu finansman desteği imalat sanayindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için de önemli bir enstrüman olacaktır. İlan ettiğimiz destek programı kapsamında başvurusu kabul edilen sanayicilerimizin yerli ve yeni makine alımı içeren yatırımlarına destek oluyoruz. Sanayicilerin 1 milyon TL’lik yerli makine teçhizat alımında, bu yatırımın KOBİ başına 300 bin TL’ye kadar olan finansman maliyetini biz karşılıyoruz. Böylece yerli makine üreticileri için 1.4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturuyoruz. Uygulamasını başlattığımız bu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilerimize de üretim ve pazar imkanı sunuyoruz. Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon TL’ye yaklaşan yatırımlarının finansmanı uygun maliyetle karşılanmış olacak.”
Bakan Varank’ın açıkladığı programa bu yılın Haziran-Ağustos ayları arasında 2 bin 252 işletme başvuru yaptı. Gerekli koşulları taşıyan 1,345 işletmenin başvurusuna onay verildi. Bu işletmelere KOSGEB ile bankalar arasında yapılan görüşmeler çerçevesinde ilk 6 ayı ödemesiz, 36 ay vade seçeneğiyle uygun maliyetli kredi kullandırılacak.
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
10:00 Hakan Bahçetepe tahliye edildi
09:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
09:33 Paraguay'da bankacılık krizi: Devlet Başkanı Pena gözaltına alındı
09:23 ABD'nin ilk müslüman senatörü JD Vance'e seslendi: 'JD, habibi'
09:20 Beyaz Saray çevresinde bir kişi gözaltına alındı: 'Kafamın içindeki sesler bana Trump'ı öldür diyor'
17:49 Kenya'da 448 kişinin öldüğü 'açlık tarikatı' davasında karar: Tarikat liderine 200 yıl hapis
17:43 Yapay zeka yatırımları küresel piyasaları sarstı: ABD borsalarından 2.5 trilyon dolar silindi
17:29 Ehliyet almayı düşünenler dikkat: Yeni yılda sürücü kursları cep yakacak, maliyet 50 bin lirayı aşacak
17:12 Down sendromlu çocuğu oyun alanına almadılar: 256 bin lira ceza kesildi
17:00 Avrupa'da bomba ihbarlarında 3. dalga: 5 ülkede alarm verildi, uçuşlar yönlendirildi
16:38 Afyonkarahisar'da 8 kişiyi öldüren zanlı tutuklandı
16:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünün reçeteleriyle bugünün sorunlarına çare bulunmaz
15:40 A Milli Futbol Takımı aday kadrosu açıklandı: Hangi oyuncular kadroya alınmadı?
15:12 Karar bozulmuştu: Seçil Erzan davasında savcı 211 yıl hapis cezası istedi
Sanayiciye 'yerli makine' desteği
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını açıkladı. Varank, “Böylece yerli makine üreticileri için 1.4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturacağız” dedi.