İSTANBUL/İHA- Sağlık Bakanlığına sahadan gelen verilerde vakalardaki artış hızınd yavaşlama gözlemleniyor. 14 Nisan’da testlerin pozitiflik oranı yüzde 20’nin üzerine çıktıktan sonra, son birkaç günde bu oran yüzde 18-19 civarında seyrediyor.
65 yaş üstüne getirilen seyahat yasağı ve sınırlı sokağa çıkma izinlerinin esnetilmesi de gündemde. Özellikle bu yaş grubundakilerin aşılanması ile hastalanma oranlarının çok düştüğü, bu nedenle kapalı yerde kalmalarının, açık havada bulunmalarından daha fazla risk teşkil ettiği görüşü ön plana çıkıyor.
Uzmanlar hastane başvurularında ‘Açık havada virüsü kapan’ vakaya rastlamadıklarına, asıl riskin kapalı ortamlar olduğuna ve vakaların neredeyse yüzde 100’ünün kapalı ortamlardaki bulaşmalardan kaynaklandığına dikkat çekiyor. Salgının başındaki gibi gittikleri yerde en az bir ay süreyle kalmaları koşuluyla 65 yaş üstünün yazlıklarına veya köylerine gidebilmeleri için seyahat esnekliği getirilebileceği, Sağlık Bakanlığı’na da bu yönde öneriler geldiği belirtiliyor.
14:02 Arakçi'den Fransa'ya sert eleştiri: Paris, insan hakları konusunda endişe duyduğunu iddia edemez
13:43 Filistin'den BM'de 'isyan': Sesimizi susturamayacaklar
13:42 Japonya'dan BM'de tarihi çağrı: Güvenlik konseyi işlemiyor
13:40 IMF'den küresel ekonomi için ABD ve İngiltere'ye sert borç uyarısı
13:36 Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti
13:20 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'gri liste' açıklaması
12:47 Dmitriyev'den çarpıcı açıklama: 'Bakır, Yeni Altın Haline Geldi'
12:18 Adalar Belediyesi AK Parti'ye geçti
11:49 İçişleri Bakanlığı'ndan 8 ülkede operasyon: Kırmızı Bülten ve ulusal seviyede aranan 76 kişi Türkiye’ye getirildi
11:27 Motorine bu gece yarısından itibaren büyük indirim geliyor
11:01 Trump: Erdoğan çok çetin birisi ve dostum, onunla şakalaşmayın!
11:00 Bodrum merkezli 5 ilde suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı
10:58 Almanya'daki Spangdahlem ABD Hava Üssü'nden kalkan bir F-16 düştü
10:56 Rusya’nın aradığı suç örgütü bağlantılı şüpheli Marmaris’te yakalandı
10:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması sırasında İsrail temsilcisi salondan ayrıldı
10:41 Menderes Belediyesi'ne operasyon: Eski başkanvekili ve bir kuyumcu da dahil 9 kişi gözaltına alındı
65 yaş üzerine sehayat esnekliği geliyor
Korona virüsle mücadele kapsamında bir hafta önce uygulamaya giren ‘Kısmi kapanma’ tedbirlerinin ilk somut etkisi bu hafta ortasından itibaren görülmeye başlanacak. Ortaya çıkacak rakamlar ve vaka artış seyrine göre ya mevcut önlemler devam edecek, ya da daha sıkı tedbirler gelecek.