2022 Afet Tatbikat Yılı faaliyetleri çerçevesinde Edirne Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekipleri tarafından Saraçlar Caddesi’nde stant açıldı. Açılan stantta vatandaşlara ‘Afet ve Acil durumlarında AFAD ekipleri tarafından vatandaşlara "çök - kapan - tutun" yöntemi uygulamalı olarak anlatılarak depremden sonraki ilk 6 saatte yapılacakların yazılı olduğu broşür dağıtıldı. Vatandaşlar için hazırlanan broşürde afet ve acil durumlara yönelik bilgiler yer aldı. ‘Afete Hazır Türkiye’ mottosuyla hazırlanan broşürde afet öncesinde ve sırasında alınması gereken önlemler anlatıldı.
Edirne Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından vatandaşlara uygulamalı olarak çök, kapan, tutun hareketleri gösterildi. Edirne’de görevli itfaiye ekipleri de acil durumlar esnasında yapılacak durumları ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlardan telefonda konum servislerini açmaları halinde daha çabuk yer tespiti yapabileceklerini belirtti.
17:21 Suç örgütü davasında Coşkun Necati Arabacı'ya 15 yıl 6 ay hapis
16:12 Sarıgül kardeşler tutuklanmıştı: Soruşturmada yeni operasyon, 12 şüpheli daha gözaltına alındı
13:19 Fenerbahçe'nin borcu açıklandı
10:38 Fon soruşturmasında 5 milyarlık iade: Enver ve Feridun Geçgel'in mal varlıklarındaki tedbir kaldırıldı
09:24 7 ilde müstehcenlik ve fuhuş operasyonu: 45 gözaltı
17:42 Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik eski Genel Müdürü Taha Çakmak yeniden gözaltına alındı
17:40 Fransa'da silahlı saldırı: 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
17:38 Beyaz Saray’dan Herson bölgesindeki Alyoşki’de yerel ateşkes sağlandı iddiası
17:27 İtalya'da mozzarella kıtlığı: Market rafları boş kaldı
17:07 Dünyaca ünlü yıldız sahada, hırsız evinde: Şampiyonlar Ligi gecesinde soyuldu
16:49 Ürdün'de kiliseye silahlı saldırı: En az 7 ölü
16:46 Suudi Arabistan'da peş peşe erteleme kararları: İki uluslararası forum 2027'ye ertelendi
16:21 Borsa İstanbul 11 bin puanın altına geriledi
16:08 İstanbul'da suç örgütü operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı
16:06 BMW'den gönüllü ayrılık programı: İşten erken ayrılan daha fazla kazanacak
16:04 Fon soruşturmasında Londra operasyonu: Serdar Turhan'ın İngiliz bankasındaki parası donduruldu
AFAD ve itfaiye ekipleri tatbikat öncesi vatandaşları bilgilendirdi
Türkiye genelinde 12 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek Çök-Kapan-Tutun deprem tatbikatı öncesi vatandaşlar açılan stantlarda bilgilendirildi.