İSTANBUL/İHA- Balık ürünlerinde av yasağının 15 Nisan’da başlamasının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni av sezonu için hazırlıklarını hız kesmeden devam ediyor. 1 Eylülde denize açılmayı bekleyen balıkçılar bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeyi hedefliyor. Müsilajdan sonra ilk ağlarını atacak olan balıkçılar bereketli bir av sezonu geçirmeyi bekliyor.
Teknelerinde ağlarını neşeli bir şekilde onarıp sabırsızlıkla av yasağının kalkmasını bekliyor.
“TEMENNİMİZ GÜZEL BİR SEZON GEÇİRMEK”
Balıkçı Mustafa Kara’da heyecanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek "Çok şükür sezonumuza bir hafta sonra başlayacağız Allah nasip ederse, bizde hazırlıklarımıza başladık ağ tamiratlarımıza başladık, ondan sonra Allah nasip ederse ayın birinde Vira Bismillah. Sezonumuzun başı palamut, şuan kendisini tek tük göstermeye başladı. Ama 15 - 20- gün sonra kendini daha çok belli eder. Temennimiz bol bir balıkçılık palamutun peşine hamsi, hamsi çok şükür kendini gösterdi güzel bir hamsicilik olacak bu sene, temennimiz güzel bir sezon geçirmek” şeklinde konuştu.
Naim Başoğlu, “İnşallah iyi bir balık tutarız. Bütün milletin yüzü güler. Bu işler ekip işi müsilajın balığa bir zarar vereceğini sanmıyorum. Çünkü balık dipte. O denizin yüzeyinde. Hiçbir sıkıntı olmaz diye düşüyorum. Tabi uzmanlarımız daha iyi bilir” diye konuştu.
Müsilajın olmadığını söyleyen Sabahattin İnce, “ Balık oranı çok iyi gözüküyor şuana da. Müsilaj şuanda gözükmüyor. Müsilaj her zaman olmaz. Balıklara sıkıntısı olsaydı balık ölümü olurdu” şeklinde konuştu.
Devletimizde bize destek olsun diyen Hakan Şener, “Ağlarımız var. Onları tamir ediyoruz. Allah nasibe derse evimize çalışıp paramızı götürmeye çalışacağız. Arkadaşlarımızla kader birliği yaptık. İnşallah sezonumuzda iyi geçer bu sene de balık var diyorlar. Müsilajdan dolayı da devletimiz bize biraz destek olsun. Tabi etkileniyoruz” dedi.
17:54 Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı iddianamesinin detayları ortaya çıktı
17:27 Gazprom: Türkiye’ye boru hatları üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı arttı
16:42 Fico: AB’nin yeni bütçesi üzerinde uzlaşmak çok zor olacak
16:05 Ruhsatlı silah sahiplerine yeni zorunluluk! Bakan Çiftçi duyurdu
15:53 ABD basını: Vance, İran'la anlaşma sağlamak için 2 haftadır dolaylı görüşmeler yürütüyor
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
Balıkçılar av sezonundan umutlu
Av yasağı 1 Eylül’de sona eriyor. Balıkçılar "vira Bismillah" diyerek Karadeniz’e açılmayı bekliyor. Müsilajdan sonra ilk ağlarını atacak olan balıkçılar, hazırlıklarına devam ederken bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeyi hedefliyor.