MERSİN/İHA- İlçeye bağlı Limonlu Mahallesi'nden geçen Limonlu Deresi kenarındaki bir yazlık sitenin 4. katında boş olan dairenin balkonuna 2 anne ördek kuluçkaya yattı. Benzer olayın sıkça yaşandığı site sakinleri beslenme sorunu yaşayan ve düşüp ölme riski bulunan yavruların kurtarılması için itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, siteye gelerek kurtarma operasyonu başlattı. İtfaiye aracının merdiveni ile balkona çıkan itfaiye eri balkondaki 2 anne Japon ördeğine ait 12 yavruyu ve açıkta bozulduğu belirlenen yumurtaları alarak kovaya koyup aşağıya indi. 2 anne ördeğin balkondan aşağıya uçarak yavrularının yanına gelmesiyle operasyon tamamlandı.
Site sakini Mustafa Güray yılda birkaç kez benzer olayı yaşadıklarını, geçen nisan ayında da annelerden birinin yine aynı balkondaki 6 yavrusunun itfaiye tarafından kurtarıldığını hatırlattı. Güray, "Çevremiz sakin ve dere olduğu için ördekler, sansar, tilki gibi yırtıcı hayvanlar olduğundan yavrularını korumak için boş balkonlara, barbekülere yuva yapıyor. Yuvalarını 3. ve 4. kata yaptıkları için sıkıntı oluyor. İtfaiyemiz daha önce de yavruları kurtarmışlardı. Bu kez 12 yavruyu ve anne ördekleri kurtardı" dedi.
Ördeklerin bakımını site sakinleri olarak üstlendiklerini ifade eden Güray, "Yavru ördekler Limonlu Deresi'nde yüzüp büyüyecekler, doğal olarak yaşayacaklar. Bizim elimizden gelen bu. İtfaiyemize de çok teşekkür ediyoruz, onlara minnettarız" şeklinde konuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Balkonda yavru ördek kurtarma operasyonu
Mersin'in Erdemli ilçesinde yazlık sitenin 4. katındaki dairenin balkonunda kuluçkaya yatan 2 anne ördeğin yavruları itfaiye tarafından kurtarıldı.