BURSA/İHA- Bursa’da Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, özel bir vakfın arsası için çeyrek milyar bedel üzerinden, kat karşılığı ihalesi yapacak. Nilüfer’e bağlı Fethiye’de, Abdunnebioğulları Yusuf ve Mahmut Mazbut Vakfı’na ait arsalar, kat karşılığına dayalı projeyle değerlendirilecek. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yürüteceği ihaleyle konut ve ticaret ile özel eğitim tesisi amaçlı projelerin gerçekleştirilmesi sağlanacak.
Artırmaya esas ve 30 Haziran’da yapılacağı ilan edilen inşaat ihalesinin bedeli ve geçici teminatı, Bursa’da rekor tutarlarıyla dikkati çekiyor.
Yatırımcı aranan projenin tahmini taban inşaat bedeli, 222 milyon TL olarak ilan edilirken, ihaleye katılım için 6.6 milyon TL geçici teminat isteniyor. İhaleye esas alan, 51 bin 105 metrekare olarak açıklandı.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arsa veri tabanına göre, ihale ilanındaki 51 bin 105 metrekare için belirtilen pafta ve parsellere göre, aynı bölgede bitişik 4 ayrı arsa görülüyor.
Müteahhitlik ve inşaat sektörünün canlanması beklenen dönemde ilan edilen proje, önemli alternatif ve fırsat oluşturuyor.
Bursa Vakıflar Bölge Müdüürlüğü’nün yürüteceği ihaleye esas söz konusu arsalar, Nilüfer’de TOFAŞ Spor Salonu’nun doğu yanında ve popüler sosyal mekan Podyum Park’ın karşısında sayılabilecek, kuzeydoğusunda yer alıyor.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Bursa'nın en değerli arsaları ihaleye çıkıyor
Bursa'nın en gözde yerlerinden birisi olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanı altında özel bir vakfa ait 51 dönümlük arsa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 222 milyon liradan başlayan fiyatla ihale edilecek.