İSTANBUL/İHA- Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde inşa çalışmaları yaklaşık 4 yıl kadar önce başlayan İBB’ye ait itfaiye istasyonunun inşaatı bir türlü sonlanmadı. İhalesi 2017 yılında yapılmasına rağmen çalışmaların yaklaşık 2.5 yıl önce durduğu inşaat alanı atıl hale geldi. İnşaatın şantiyesinde çalışmaların durması ve görevli kimsenin beklememesi nedeniyle adeta bölgedeki tinercilerin yuvası haline geldi. İnşaatın bahçesinde çıkan otların boylarının yükseldiği ve şantiyede bazı malzemelerin bırakıldığı gözlendi. İnşaatın olduğu bölgede ortaya çıkan acil durumlara, başka bölgelerde bulunan itfaiye istasyonundan görevlilerin bölgeye intikal ettiği öğrenildi.
Mahalleli, bir türlü bitirilemeyen inşaatın tinerci yuvasına dönmesi nedeniyle kendileri için tehlike arz ettiğini dile getirdi. Bu durumdan şikayetçi olan mahalleli, inşaatın bitirilmesini istediklerini belirtti.
Mahallede yaşayan Ömer Taner, “Her gün oraya geceleri tinerci giriyor. Bazen bağırıyorlar çağırıyorlar. Hiç kimse yok, bekçi de yok. Gece ben bekçileri de göremiyorum. İki buçuk yıl önce kesildi inşaat. Ne olduğunu bilmiyoruz. Buradaki işçilere de paraları da vermediler” dedi.
Mahalle sakinlerinden Enis Şentürk ise “Belediyeyi arıyoruz. Para ödenmemiş. Müteahhitler de öyle. Giden müteahhit diyor ki “Bütçe, para olmayınca bu kadar yapmışlar.” Ödenek çıkmamış. Yani sorun böyle diyorlar ama belediye arıyoruz yapılacak diyor. Biraz sıkıntılar var diyorlar. Burası boş olduğu için sıkıntılı yerler. Her şey dönüyor. Giren de çıkan da var. Buranın dünya kadar malzemesi gitti. Bir de tinerci giriyor. Gece bizim çocuklarımız sekiz dokuzdan sonra karanlık çökünce buradan geçemiyor. Ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz bir an önce. Trilyonlarca para gitmiştir. Muhakkak yapılacak ki Büyükşehirden onay çıkmış. Çok pislik vaziyette. İçine giriyorlar, her şeyini götürüyorlar” diye konuştu.
İnşası bir türlü tamamlanamayan atıl haldeki itfaiye istasyonu inşaatı drone ile havadan görüntülendi.
17:54 Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı iddianamesinin detayları ortaya çıktı
17:27 Gazprom: Türkiye’ye boru hatları üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı arttı
16:42 Fico: AB’nin yeni bütçesi üzerinde uzlaşmak çok zor olacak
16:05 Ruhsatlı silah sahiplerine yeni zorunluluk! Bakan Çiftçi duyurdu
15:53 ABD basını: Vance, İran'la anlaşma sağlamak için 2 haftadır dolaylı görüşmeler yürütüyor
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
Çekmeköy'de 4 yıl önce başlanan itfaiye istasyonu inşaatı 2.5 yıldır yapılmıyor
Çekmeköy’de, inşasına yaklaşık 4 yıl önce başlanan itfaiye istasyonunun yapımı bir türlü tamamlanmadı. Çalışmaların yaklaşık 2.5 yıl kadar önce durmasıyla atıl hale gelen inşaat şantiyesi, bölgedeki tinercilerin yuvası oldu. Mahalleliler bir türlü tamamlanamayan ve kendileri için tehlike arz ettiğini belirttikleri inşaatın bitirilememesine tepki gösterdi. Yapımı tamamlanmayan itfaiye istasyonu inşaatı havadan görüntülendi.