DİYARBAKIR/İHA- Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır'da bulunan aileler, 3 Eylül 2019’da HDP il binasının önünde başlattığı oturma eylemi bin 128’inci gününde devam ediyor.
Oğlu Mahmut Uslu için HDP il binası önünde bir senedir oturma eyleminde bulunan anne Bedriye Uslu, çocuğunu dört gözle beklediğini ifade etti. Diyarbakır’da ikamet eden Uslu, akşamları evde huzurlarının kalmadığını belirterek, “Mahmut’um beni görüyorsan çık gel. İki senedir senden hiç haber alamadım. Sağ mısın, ölü müsün hiç haberim yok. Biliyor musun bizi ne hale soktuğunu. Evimizde huzur kalmadı. Evimizde ne kadar yemek yaparsak direkt senin o yemekleri sevdiğin aklımıza geliyor. O yemek bize zehir oluyor. Baban hasta olmuş. Kimsenin orada sana hayrı olmaz. Onlar zalimdir” dedi.
Oğlunun HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden Uslu, “Oğlumu HDP götürdüğü için onlardan istiyorum. Oğlum, devletimize teslim ol. Devletimiz güçlü bir devlettir.
Rabbim kimseyi bayraksız ve yurtsuz bırakmasın. Fırsatını bulduğunuz an kaçıp gelin. Anne ve babanızı kanadı kırık bıraktınız. Gittiğiniz dava boş bir dava” diye konuştu.
14:18 Taliban ile Çin arasında 'Doğu Türkistan' gerilimi: 'Temaslarda Zor Başlık'
14:16 Eurostat verileri: 'Türkiye, Avrupa’da En Az Et ve Balık Tüketen Ülke'
14:14 Lagarde: Piyasalar aşırı iyimser, enerji hasarı yıllarca sürebilir
14:12 Uçak yakıtı %80 arttı tatil planları tek tek İptal ediliyor
14:10 FIFA'dan 2 kulübe transfer yasağı
10:59 NATO Genel Sekreteri Rutte: 'NATO, Trump yönetiminde daha güvende'
10:57 Antalya Büyükşehir davasında itirafçıdan U dönüşü: Yalan söylediğini itiraf etti!
10:55 Butan’dan doğa için anayasal güvence: 'Orman Oranı %60’ın Altına Düşemiyor'
10:52 Rusya’dan ABD ve İsrail’e sert mesaj: 'İran’a Yönelik Operasyonlara Karşı Önlem Vurgusu'
10:51 Beykoz’da ormanlık alan imara açıldı: Hissedar şirketin yöneticisi İBB itirafçısı olduğu iddia edilen isim çıktı
10:49 Uzayda 178 gün geçiren astronot: 'İnsanlık bir yalanın içinde yaşıyor'
10:47 Eski AK Parti Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu tutuklandı
10:44 Berlin'de Türkleri terörize eden Daltonlar Alman basınında
10:42 Yeni vergi açıklandı, stopaj oranlarında değişiklik yapıldı: Yüzde 17.5 uygulanacak
10:40 NATO'da Trump'ın istediği oldu: Savunma harcamalarında rekor
10:39 Bertelsmann raporunda Türkiye otokratik rejimler arasında
Çocuklarının kandırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, evlat yolu gözlüyor
Çocuklarının terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, bin 128 gündür kararlılıkla devam ediyor.
