Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"ne katıldı.
Zirvenin ardından BM çıkış kapısına yönelen Cumhurbaşkanı Erdoğan o sırada BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalamak üzere BM binasında bulunan eşi Emine Erdoğan ile karşılaştı. Erdoğan çifti, el ele yürüyerek Türkevi’ne geçti. Sıfır atık görüşmesiyle ilgili yol boyunca süren sohbet sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türkevi’nin girişinde açılan atık sergisini birlikte gezdi.
Sanatçı Deniz Sağdıç’tan atık eserler hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pil, ilaç, plastik, tekstil, şişe kapakları ve elektronik eşya gibi çok farklı atıklardan tasarlanan tabloları etkileyici bulduğunu söyledi. Erdoğan, sanatçıya yürüttüğü çevreci çalışmalarında başarı diledi. Sergi gezisine Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar ve Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da katıldı.
14:18 Taliban ile Çin arasında 'Doğu Türkistan' gerilimi: 'Temaslarda Zor Başlık'
14:16 Eurostat verileri: 'Türkiye, Avrupa’da En Az Et ve Balık Tüketen Ülke'
14:14 Lagarde: Piyasalar aşırı iyimser, enerji hasarı yıllarca sürebilir
14:12 Uçak yakıtı %80 arttı tatil planları tek tek İptal ediliyor
14:10 FIFA'dan 2 kulübe transfer yasağı
10:59 NATO Genel Sekreteri Rutte: 'NATO, Trump yönetiminde daha güvende'
10:57 Antalya Büyükşehir davasında itirafçıdan U dönüşü: Yalan söylediğini itiraf etti!
10:55 Butan’dan doğa için anayasal güvence: 'Orman Oranı %60’ın Altına Düşemiyor'
10:52 Rusya’dan ABD ve İsrail’e sert mesaj: 'İran’a Yönelik Operasyonlara Karşı Önlem Vurgusu'
10:51 Beykoz’da ormanlık alan imara açıldı: Hissedar şirketin yöneticisi İBB itirafçısı olduğu iddia edilen isim çıktı
10:49 Uzayda 178 gün geçiren astronot: 'İnsanlık bir yalanın içinde yaşıyor'
10:47 Eski AK Parti Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu tutuklandı
10:44 Berlin'de Türkleri terörize eden Daltonlar Alman basınında
10:42 Yeni vergi açıklandı, stopaj oranlarında değişiklik yapıldı: Yüzde 17.5 uygulanacak
10:40 NATO'da Trump'ın istediği oldu: Savunma harcamalarında rekor
10:39 Bertelsmann raporunda Türkiye otokratik rejimler arasında
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi, Türkevi'nde açılan Atık Sergisi'ni gezdi
Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM çıkışında karşılaştığı eşi Emine Erdoğan’la Türkevi’ne yürüyerek burada açılan atık sergisini gezdi.
