İSTANBUL/İHA- Geçtiğimiz gün ziyarete açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Toplumsal hafıza açısından son derece önemli bir açık hava müzesi haline getirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun hatıraları yaşatılırken Yassıada’nın tarihine de ışık tutuluyor. Adayı ziyaret eden vatandaşlar rehberler eşliğinde müzeleri, tarihi ve tescilli yapıları, kütüphane ve açık hava sanat eserlerini gezerek tarihi dokuyu bir kez daha hissetti. Ziyaretçilerinden büyük beğeni toplayan Demokrasi ve Özgürlükler Adası, havadan da görüntülendi.
“TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”
Adayı ziyarete gelen Esra Özdemir, “Herhalde adaya ilk ziyaretleri biz gerçekleştirdik. Çok beğendim, gerçekten çok etkilendim. Özellikle Adnan Menderes’in yargılandığı odaya girdiğim zaman tabiri caizse tüylerim diken diken oldu. Gözlerim doldu. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Mutlaka gelip görün. Tarihimizi canlandırdığımız yerler. Çocuklarımıza da örnek olacağını düşünüyorum. Onların da gelip görmesini istiyorum.” dedi.
“BEKLEDİĞİMDEN ÇOK DAHA GÜZEL”
Adadaki müzeleri gezen Mine Eren, “Beklediğimden çok daha güzel. Rehberimiz de sağ olsun çok güzel anlatıyor. Ben en çok Adnan Menderes’in yargılandığı, mahkeme salonuna girdiğimde ve videoyu izlediğime kendimi çok kötü hissettim. O günlere geri döndüm. Ben öğretmenim aynı zamanda. Bence bütün öğrenciler, gençler buraya gelip mutlaka görmeli. Derslerde anlattığımız gibi değil. Mutlaka bütün öğretmenlerin dersi burada anlatmaları, o günlere geri dönüp neler yaşanmış görmeleri gerekir diye düşünüyorum.” dedi.
Haftanın 6 günü Kadıköy’den sefer yapılacak
Ziyaretçiler Kadıköy İDO İskelesi’nden kalkan vapurlarla pazartesi hariç haftanın 6 günü Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı ziyaret edebilecek.
10:14 Dünya Bankası, Suriye'ye 100 milyon dolarlık hibeyi onayladı
09:41 Trump, madencilik sektörüne 3 milyar dolara yakın yatırım yapacaklarını açıkladı
09:34 Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi kanun teklifi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
Demokrasi ve Özgürlükler Adası yeni haliyle vatandaşın ziyaretine açıldı
Demokrasi ve Özgürlükler Adası vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Adayı ziyarete gelen vatandaşlar rehberler eşliğinde müzeleri, açık hava eserlerini ve kütüphaneyi gezerek tarihi dokuyu yakından hissetti. Öte yandan ada havadan da görüntülendi.