Dünya genelinde su kıtlığı konuşulurken, Afrika kıtasında insanlar içilecek su bulamazken Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki mahallelerde aylardır tonlarca içme suyu sokaklara akıyor. Ülke genelinde de yer altı su kaynaklarının doğru kullanılmasına yönelik konular gündeme gelirken Tekirdağ’da bu görüntüler vatandaşlar arasında endişeye neden oluyor.
Aylardır durumu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve alt kuruluşu olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresine (TESKİ) ihbarda bulunduklarını ifade eden vatandaşlar, söz konusu kurumun yetkililerinin hiçbir şekilde dönüş yapmadığını ifade etti. Ayrıca vatandaşlar, sosyal medyadan da ayaklanarak, yaşanan duruma herhangi bir çözüm bulunmadığına dair tepkilerini dile getirdi.
MİLLİ SERVET SOKAĞA AKIYOR
Vatandaşlardan Kenan Ograş yaptığı açıklamada, “Belediyeye, TESKİ’ye ne kadar müracaat ettiysek, Kurban Bayramı’na bir hafta kala bu su patlağı patladı ve halen akıyor. Bu milli bir servet. Şu yollara bakın. Yollar yosun tutmaya başladı. Yazık günah. Bütün mahalle olarak TESKİ’ye, belediyeye çağrı yapıyoruz gelen giden yok. Tonlarca su dereye, denize ve lağımlara gidiyor yazık günahtır. Sonra ‘Yok bilmem susuzluk sıkıntısı çekiyoruz’ Buna bir an önce bir önlem alınmalı. Çareyi gazetecileri çağırmakta bulduk. Allah razı olsun bizim için buraya geldiler. Buradan televizyonlara, gazetelerden sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.
“HER SOKAKTA BİR PATLAK VAR”
Ograş Tekirdağ’ın her sokağında patlakların olduğunu da ifade ederek, “Her sokakta bir patlak var. Belediyeden buna bir önlem alınmasını istiyoruz. Belediyemiz şuana kadar bu sokağa hiç uğramış değil. Geliyorlar şu aşağıdaki sokaktan dolanıyorlar. Buraya gelmiyorlar. Bize gelip ne derdiniz var diye soran yok. Gelsinler şu rezilliği görsünler sular boşa akıyor” diye konuştu.
10:59 NATO Genel Sekreteri Rutte: 'NATO, Trump yönetiminde daha güvende'
10:57 Antalya Büyükşehir davasında itirafçıdan U dönüşü: Yalan söylediğini itiraf etti!
10:55 Butan’dan doğa için anayasal güvence: 'Orman Oranı %60’ın Altına Düşemiyor'
10:52 Rusya’dan ABD ve İsrail’e sert mesaj: 'İran’a Yönelik Operasyonlara Karşı Önlem Vurgusu'
10:51 Beykoz’da ormanlık alan imara açıldı: Hissedar şirketin yöneticisi İBB itirafçısı olduğu iddia edilen isim çıktı
10:49 Uzayda 178 gün geçiren astronot: 'İnsanlık bir yalanın içinde yaşıyor'
10:47 Eski AK Parti Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu tutuklandı
10:44 Berlin'de Türkleri terörize eden Daltonlar Alman basınında
10:42 Yeni vergi açıklandı, stopaj oranlarında değişiklik yapıldı: Yüzde 17.5 uygulanacak
10:40 NATO'da Trump'ın istediği oldu: Savunma harcamalarında rekor
10:39 Bertelsmann raporunda Türkiye otokratik rejimler arasında
10:36 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Suriye ziyareti gündem oldu
10:32 Kripto paraya vergi getirilmesi kanun teklifinden çıkarıldı
09:43 Tabelalar bir kez daha değişecek: Motorine dev zam geliyor
09:41 Gece yapılan para transferi işlemlerine yeni zorunluluk geliyor
09:38 Türkiye'nin play-off turu finalindeki rakibi Kosova oldu
Dünya su kıtlığını konuşurken Tekirdağ'da endişelendiren görüntüler
Afrika kıtasında insanlar içecek su bulamazken Tekirdağ’ın hemen hemen her mahallesinde tonlarca içme suyu sokaklara ve kanalizasyon borularına akıyor. Ayrıca sosyal medyadan ayaklanan vatandaşlar, aylardır ihbarda bulunmalarına rağmen kimsenin bu durumla ilgilenmediğini ve hiçbir çözüm bulmadıklarını ifade etti.
