EDİRNE/İHA- 190 bin nüfusu bulunan Edirne’ye gelen Bulgar vatandaşları kıyafetten, züccaciyeye pek çok ürünün satıldığı Ulus Pazarını dün adeta didik didik etmişlerdi. Alışveriş sepetlerini genişleten Bulgar vatandaşlarının hafta sonu durağı ise Bostanpazı mevkiindeki temizlik ürünleri satan işletmeler oluyor. AVM’lerde de çok sayıda Bulgar vatandaşının olduğu görülüyor.
Edirne İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından sınır kapılarının açılması hakkında hazırlanan raporda veriler gözler önüne serildi.
“Kent ekonomisine önemli katkı sağlıyorlar”
Korona virüs tedbirlerini de göz önünde bulundurarak tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nın açılmasıyla, Edirne’ye gelen turistlerin kent ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Komisyon Başkanı Önder Cin, Eylül ayı içerisinde Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan uyruklu vatandaşların sayısının 232 bin 324’e ulaştığını açıkladı.
“Yüzde 300’den fazla artış yaşandı”
Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan vatandaşlarının sayısında yüzde 300’den fazla artış yaşandığına dikkat çeken Cin, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır Kapılarında son 5 ayın en fazla otomobil ve otobüs girişinin Eylül ayında olduğunu vurguladı.
“Ekonomimiz için çok önemliler”
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de açıklamasında, Bulgar vatandaşlarının Edirne’ye gelmelerinin ekonomik anlamda çok önemli olduklarına değinerek, Leva’nın Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla Edirne’nin Bulgaristan vatandaşları için cazibe merkezi haline geldiğini savundu.
“Tüm önlemler alındı”
Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla koronavirüs salgınına karşı tüm önlemlerin aldığının altını çizen Meclis Başkanı Geçmiş, Bulgaristan vatandaşlarına sınır kapısında hijyen kiti verildiğini söyledi. Geçmiş, el ilanlarıyla da uyarıların gerçekleştiğini vurguladı.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Edirne'ye 1 ayda 232 bin Bulgaristan vatandaşı geldi
Bulgaristan'ın koronavirüs tedbirlerini esnetmesi ve 1 Bulgar levasının 5.17 TL'ye karşılık gelmesiyle Edirne'ye akın eden Bulgaristan vatandaşlarının sayısı 232 bin 324’e ulaştı.