ELAZIĞ/İHA- 24 Ocak'ta 6.8'lik deprem yaşanan kentte, depremzedeler için yeni konutlar yapılması için çok sayıda il dışından çalışan gelmesi nedeniyle İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında olağanüstü toplanarak karar aldı. Alınan karar gereği başta inşaatlarda olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmak amacıyla kente gelenlerin bayram öncesi il dışına çıkmaları yasaklandı.
Valilikten yapılan açıklamada, "Başka illerden İlimize,başta taahhüt ve inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmak amacıyla gelen işçi ve çalışanların Ramazan Bayramı öncesi il dışına çıkmalarının zorunlu ve istisnai haller dışında yasaklanmasına,bu karara rağmen herhangi bir şekilde Ramazan Bayramını illerinde geçirmek için gidenlerin şehrimize tekrar girişlerine izin verilmemesine karar verildi" denildi.
Alınan kararın bütün işçi çalıştıran yerlere bildirileceği aktarılan açıklamada, karara uymayanlara ise her ihlal için 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.
Deprem sonrası Elazığ'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde 19 bin 190 konutun yapılması kapsamında yaklaşık 8 bininin ihalesi yapılmıştı. İhalesi yapılan yerlerden 2 bine yakın konutun ise inşaat çalışmaları başlaması nedeniyle çalışan kente il dışından gelen işçi sayısı çoğalmıştı.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
Elazığ'da işçilerin bayram öncesi il dışına çıkmaları yasaklandı
Deprem bölgesi Elazığ'da valilik, başta inşaat olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmak amacıyla kente gelen işçilerin Ramazan bayramı öncesi il dışına çıkmalarının yasaklandığını, buna rağmen çıkanların ise tekrar şehre girişine izin verilmeyeceğini bildirdi.