DİYARBAKIR/İHA- 3 Eylül 2019 yılında farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan PKK terör örgütü tarafından mağdur olan ailelerin evlat direnişi bin 190'ıncı gününde aralıksız devam ediyor.
Kardeşi Abdurrahman Dağdeviren’in 13 yaşındayken HDP aracılığıyla okuduğu okulun önünden dağa kaçırıldığını iddia eden Şeyhmus Dağdeviren, babasının kardeşinin hasretinden hayatını kaybettiğini ileri sürdü.
“HDP onların kolu kanadıdır”
2015 yılından bu yana haber alamadığı kardeşini HDP ve PKK’dan istediğini belirten Dağdeviren, “Kardeşim HDP ve PKK terör örgütü tarafından kaçırıldı. Kardeşim o zamanlar okula gidiyordu. Okulun önünden alıp kardeşimi götürdüler. Ben kardeşimi HDP ve PKK’dan istiyorum. Sadece evlatlarımızı istiyoruz. Buradaki aileleri gelip görsünler, neler çekiyorlar. Babam kardeşimin hasretinden vefat etti. Annem de kriz geçirip felç kaldı. Benim kardeşimin de akli dengesi yerinde değildi. Ben ve bütün aileler sadece çocuklarımızı istiyoruz. Kardeşime dönmesi için çağrıda bulunuyorum. Dön gel, devletimize teslim ol. Herhangi bir sıkıntı olmayacak inşallah. Seni getirmekten başka bir yolumuz yok. Tek isteğimiz bizim çocuklarımızı versinler. Bunu yapan HDP’dir. HDP onların kolu ve kanadıdır. Milletvekillerinin çocukları tatile gideceğine çıkıp dağa gitsin. Bakalım gidiyorlar mı?” dedi.
17:49 Kenya'da 448 kişinin öldüğü 'açlık tarikatı' davasında karar: Tarikat liderine 200 yıl hapis
17:43 Yapay zeka yatırımları küresel piyasaları sarstı: ABD borsalarından 2.5 trilyon dolar silindi
17:29 Ehliyet almayı düşünenler dikkat: Yeni yılda sürücü kursları cep yakacak, maliyet 50 bin lirayı aşacak
17:12 Down sendromlu çocuğu oyun alanına almadılar: 256 bin lira ceza kesildi
17:00 Avrupa'da bomba ihbarlarında 3. dalga: 5 ülkede alarm verildi, uçuşlar yönlendirildi
16:38 Afyonkarahisar'da 8 kişiyi öldüren zanlı tutuklandı
16:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünün reçeteleriyle bugünün sorunlarına çare bulunmaz
15:40 A Milli Futbol Takımı aday kadrosu açıklandı: Hangi oyuncular kadroya alınmadı?
15:12 Karar bozulmuştu: Seçil Erzan davasında savcı 211 yıl hapis cezası istedi
14:07 İranlı vekil: ABD veya İsrail’in yeniden saldırması halinde füzelerimiz Avrupa'ya ulaşacak
14:01 Fransa'da büyük protesto dalgası: 575 bin kişi sokakta
13:50 Dev şirket, Gebze fabrikasını kapatıyor: Çalışanları işsiz kalacak, 293 milyon lira tazminat ödeyecek
13:48 MTV 2027'de artacak: Bazı otomobillerde yıllık vergi 350 bin lirayı geçecek
13:40 Altında dengeler değişiyor: Gözler bugün saat 16.30'da
12:35 Avrupa'da görünmeyen siber tehdit: Uçaklar, marketler, kan bankaları hedefte
12:28 Emlak davaları için kritik gelişme: Anayasa Mahkemesi, rayiç bedel maddesini iptal etti
Evlat nöbetindeki ağabey Babam kardeşimin hasretinden vefat etti
Çocuklarının HDP aracılığıyla PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin HDP il binasının önündeki evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor.