Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 631’inci gününde de ilk günkü kararlılıkla sürerken, aileler çocuklarını terör örgütünden almakta kararlılık vurgusu yaptılar. Aileler, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan açıklamalarını da kınadılar.
Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 6341’inci gününde de devam ediyor.
Evlat nöbetindeki aileler çocuklarının fotoğrafıyla HDP il binası önünde kurdukları çadırda bekleyişini sürdürürken, Diyarbakır'da oğlu Aziz Demir 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Güzide Demir, evladının HDP tarafından dağa gönderildiğini söyledi.
“Oğlum Aziz neredeysen gel, seni ölmeden göreyim bir kez”
Anne Demir, "Oğlum için gelmişim, 2 yıldır mücadeleye devam ediyoruz, 2 yıl içinde bir sesi gelmedi bize. Ben çocuğumu ve fidanımı istiyorum. Ben oğlumu çok özlemişim. Oğlum Aziz neredeysen gel, seni ölmeden göreyim birkez. gel güvenlik güçlerine teslim ol, orası senin yerin değil” dedi.
Evlat nöbetindeki anne Mevlüde Üçdağ da 1 Haziran 2015'ten bu yana haber alamadığı oğlu Ramazan Üçdağ için eyleme katıldığını söyledi.
“Suçlu olduğu için HDP kapattı, Sedat Peker’de kaçtı”
Oğlunu HDP’den almadan asla eyleminden vazgeçmeyeceğinin altını çizen Anne Üçdağ, “Ben oğlumu HDP’den almadan asla buradan gitmem. Biz haklı davamızın peşindeyiz bakınız HDP kepenk kapatıp gitti. Haksızlıklarını anladılar ve burayı terk edip gittiler. Sedat Peker’de kaçıp gitti suçlu olduğu için kaçıp gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çamur atıp kaçıyor, kimsenin Soylu’ya çamur atmasına izin vermeyeceğiz ve buradan bir anne olarak kınıyorum. Sedat Peker kimdir ki içişleri bakanımıza çamur atıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu teröre baş kaldırdığı ve teröristlerin korkulu rüyası olduğu için ona çamur atmaya çalışıyorlar. Bakanımıza kimse laf söylemesine izin vermeyeceğiz. Terör de artık bitsin bu anaların gözyaşları akmasın” diye konuştu.
“Oğlum gel, onlara kulak verme gel”
Oğlunu da çağrıda bulunan anne Üçdağ, “Oğlum gel, onlara kulak verme gel. Gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Senin sağ olduğunu biliyorum. Onların attığı videolar ve yazılara inanmıyorum. Nereye kadar böyle yalanlar atacaklar terör bitecek. Ben terörün sonu gelene kadar da bu mücadelemden vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu.
17:54 Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı iddianamesinin detayları ortaya çıktı
17:27 Gazprom: Türkiye’ye boru hatları üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı arttı
16:42 Fico: AB’nin yeni bütçesi üzerinde uzlaşmak çok zor olacak
16:05 Ruhsatlı silah sahiplerine yeni zorunluluk! Bakan Çiftçi duyurdu
15:53 ABD basını: Vance, İran'la anlaşma sağlamak için 2 haftadır dolaylı görüşmeler yürütüyor
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını PKK'dan almakta kararlı
Aileler, Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Soylu’ya atığı iftiralara da sert tepki gösterdiler.