OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan- Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve 3 Eylül 2019'dan beri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetinde bulunan aileler, eylemlerinin 1’inci yılında. Ailelerin evlat nöbeti 1’inci yılını geride bırakırken, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Münir Karaloğlu ve beraberindekiler, ailelere destek ziyaretinde bulundu.
“En son terörist, en son hain, yok oluncaya kadar hep birlikte etkin bir şekilde mücadele edeceğiz”
Aileler ile görüştükten sonra basın açıklamasında bulunan Bakan Yardımcısı İnce, Diyarbakır annelerinin, 365 gündür, tam 1 yıldır buradan tüm dünyaya bir mesajı olduğunu, duruşu olduğunu ifade etti. Mesajları, duruşları evlatlarına kavuşma isteği olduğunu belirten Bakan Yardımcısı İnce, “Bu isteklerini 365 gündür duymayanlar, görmeyenler, kulaklarını tıkayanlar ya da sesiz kalanlar. Bu anneler diyor ki, bizim evlatlarımızı terör örgütü kaçırdı. Ve evlatlarımızı buradan, HDP il binasının önünden kaçırdılar. Böyle bir mesajları var. Bizlerde bu yürekli annelerin, bu cesur kadınların yanında olduğumuzu hissettirmek, onlarla beraber olduğumuzu, belirtmek için bugün buradayız. Onların bu yürekli ve cesur duruşlarını alkışladığımızı belirtmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bizlere bir talimatı var. Bu ülkeye, bu millete kasteden bütün teröristlere, terör örgütlerine, hainlere aman vermeyeceksiniz. Bizler bu şuurla çalışıyoruz, bu ülkeden, bu topraklardan en son terörist, en son hain, yok oluncaya kadar hep birlikte etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Bu annelerin, bu kadınların mücadelesi bizim şevkimizi artırıyor, heyecanımızı artırıyor” dedi.
Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, çadırda ailelerle ve teslim olup ailelerine kavuşan evlatlarla görüştükten sonra, Ayşegül Biçer’e Türk bayrağı takdim etti. Bakan Yardımcısı İnce, basın açıklamasından sonra aileleri dinleyerek alandan ayrıldı.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
HDP binası önünde bekleyişini sürdüren ailelere anlamlı ziyaret
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Münir Karaloğlu, çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1 yıldır oturma eyleminde olan ailelere destek ziyaretinde bulundu.