OGÜNhaber/Diyarbakır/Mehmet Yasin Aslan- Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin umutlu bekleyişi 325’inci gününe girdi.
Gaziantep'te ikamet eden anne Songül Altıntaş, vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan oğlu Müslüm (24) için 325 gündür oturma eylemini sürdürüyor.
325 gündür eylemde olduğunu kaydeden Altıntaş, ”Bugüne kadar çocuklarımızdan bir ses ve bir haber yok. Umudumuz var ve umudumuz olmasaydı biz buraya gelmezdik. Biz çocuklarımız istemeye geldik. HDP ve PKK’dan ben oğlumu istiyorum. Bıraksınlar artık şu çocukları ve onlarda bir akıllık yapıp teslim olsunlar ve çocukları da bıraksınlar burada bulunan anne ve babaların içindeki evlat ateşini söndürsünler” dedi.
“Oğlum için yaptığım bardak da su bile içemiyorum”
Kaçırılan oğlu Müslüm Altıntaş için üzerinde Canım Oğlum’ yazılı bardak ta yapan anne Altıntaş, “Oğlum için bardak yaptık kıyamıyorum içinde su içeyim. Oğlum gelinceye kadar böyle yanımda olacak o geldiğinde içinde ona su, kahve ve çay içtireceğim” diye konuştu.
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
13:21 İsrail, Türkiye'nin denizaltı gücüne karşı filosunu genişletmeyi planlıyor
13:20 Yemen'de açlık büyüyor: 18 milyondan fazla kişi gıda kriziyle karşı karşıya
12:53 RTÜK duyurdu: Manisa'da lisenin önündeki silahlı saldırıya yayın yasağı
12:48 Mamdani, Trump ile buluşma sonrası Netanyahu hakkında konuştu: 'Korkunç soykırımın mimarı tutuklanmalı'
12:17 Borsa İstanbul’dan BIST 50 için yeni karar: Açığa satışta kural değişti
11:45 İstanbul’da sağanak ve fırtına etkili olacak: AKOM saat vererek uyardı
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 325'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 325’inci gününde devam ediyor.