İstanbul’un parklarından gelen çirkin görüntülere İstanbul Boğazı’nın kıyıları da eklendi. Sarıyer İstinye Sahili’nde lüks teknelerin olduğu alanda çöp adacıklarının oluştuğu görüldü. Havadan görüntülenen marinada kirliliğin boyutu gözler önüne serildi. Birçok teknenin çevresi ve sahilin büyük bir kesiminin çöp tabakası ile kaplandığı görüldü. Sahil şeridinde yürümeye ve koşmaya çıkan vatandaşlar denizdeki görüntüler karşısında şok oldu. Boğaz kıyısının daha önce deniz araçları ile temizlendiğini belirten vatandaşlar bu yıl temizlik işlemlerinin yapılmadığını belirtti.
“DOĞAYA SAYGI DUYMAZSAK BİZLER VAR OLAMAYIZ”
Sahillerin temizlenmesi konusunda yetkililere seslenen 14 yaşındaki Maya Kaya, “Çok kötü bir görüntü; çünkü hazır pandemi sürecindeyken doğanın kendini yenilemesi gerekiyordu. İnsanlarımız çok duyarsız. Bu çöplerin dökülmesinin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Sahiller temizlenmeli; çünkü doğaya saygı duymazsak bizler var olamayız” dedi.
“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TASARRUFLARINDAN”
Deniz kirliliğine duyarsız kalındığını söyleyen Özkan İlhan, “Güzelim deniz çok kötü bir durumda. İnsanlar çok duyarsız. Belediyeler de duyarsız kalıyor. Eskiden deniz motoru vardı, temizlik yapıyordu. Kıyı boyunca temizlik yapan motor şimdi yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tasarruflarından bir tanesi herhalde” diye konuştu.
“İSTANBUL’A HİÇ YAKIŞMIYOR”
3 ay sonra ilk defa sahile geldiğini söyleyen bir diğer vatandaş ise, “İstanbul bu çirkin görüntüleri yıllar önce terk etmişti. Yeniden 1990’ların öncesine taşındı. 3 aydır buraya gelmiyordum. Berbat bir görüntü ile karşılaştım. İstanbul’a hiç yakışmıyor. Her yer pislik, karadaki pisliğin bir kısmı denizde de görülüyor. İlgilenen kimse yok. Eskiden gezip dolaşmaktan zevk aldığımız İstinye Koyu bölgesi şimdi pis bir görüntüye sahip. İçler acısı bir durum var. Bundan dolayı çok üzgünüz” şeklinde konuştu.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
İstanbul Boğazı'nda çöp adaları oluştu
İstanbul'da lüks teknelerin yer aldığı İstinye Sahili'nde çöp adaları oluştu. Havadan çekilen görüntülerde çöp adalarının boğazda yüzdüğü görüntülendi. Vatandaşlar ise boğaz kıyısında eskiden yapılan temizlik işlemlerinin şimdi yapılmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi.
