KARS/İHA- Kars’ta etkili olan soğuk ve yağmurlu hava, yerini kar yağışına bıraktı. Gece başlayan ve lapa lapa yağan kar, vatandaşları şaşırttı. Kente kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı.
“MİLLET EGE’DE DENİZE GİRİYOR BEN BURADA KAR KÜRÜYORUM”
Batıda insanların Ege’de denize girmeye başladığını ifade eden Güven Öztürk, “Nisan’ın ortasında kar kürüyoruz. Millet Ege’de denize giriyor. Ben de burada kar kürüyorum” dedi.
Kar yağışının çiftçileri zor durumda bırakacağını belirten Mehmet Aşasın, “Nisan’ın ortası ilk defa görüyorum. Bu kar akşam yağmaya başladı ve arabayı dışarıda bıraktım araba çalışmadı.
Gerçekten görüntü olarak çok güzel, ama bizim çiftçimiz için doğu için iyi değil bu kadar kar, artık çift zamanı biliyorsunuz” diye konuştu.
Kentte yağan kar vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Sabah erken saatlerde işlerine giden vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlanırken, iş yerlerini açan vatandaşlarda kar kürüdü.
Öte yandan Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlüğü’nce kar ve don uyarısı yapılmıştı.
Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, “Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 12 Nisan 2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgenin yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. 17 Nisan 2022 Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verilmişti.
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
10:00 Hakan Bahçetepe tahliye edildi
09:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
09:33 Paraguay'da bankacılık krizi: Devlet Başkanı Pena gözaltına alındı
09:23 ABD'nin ilk müslüman senatörü JD Vance'e seslendi: 'JD, habibi'
09:20 Beyaz Saray çevresinde bir kişi gözaltına alındı: 'Kafamın içindeki sesler bana Trump'ı öldür diyor'
17:49 Kenya'da 448 kişinin öldüğü 'açlık tarikatı' davasında karar: Tarikat liderine 200 yıl hapis
17:43 Yapay zeka yatırımları küresel piyasaları sarstı: ABD borsalarından 2.5 trilyon dolar silindi
17:29 Ehliyet almayı düşünenler dikkat: Yeni yılda sürücü kursları cep yakacak, maliyet 50 bin lirayı aşacak
Kars Nisan ayında kışı yaşıyor
Kars, Nisan ayında kışı yaşıyor. Kentte gece başlayan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü.