ANTALYA/İHA- Basra alçak basınç merkezi nedeniyle tarihin en sıcak eylül ayının yaşandığı Alanya'da sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler soluğu dünyaca ünlü Damlataş, Kleopatra ve Keykubat plajlarında aldı. Hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının 30.2, nem oranının yüzde 45 ölçüldüğü ilçede tatilciler denize girdi. Bazı turistler kumlarda güneşlenirken, bazıları da müzik dinleyip kitap okudu. Sahilde yürüyen çiftler, deniz yataklarıyla açılarak güneşlenen turistler ve kumsalda oynayan küçük çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu. Bazı tatilciler teleferiğe binerek Alanya’nın doğal güzelliklerini kuş bakışı seyretme fırsatı buldu. Meteoroloji yetkilileri, ilçede sıcak havanın etkisini önümüzdeki günlerde de sürdüreceğini bildirdi.
“Buraya gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz”
Eşiyle beraber Rusya’dan Alanya’ya tatile gelen Nesterevo Natalia, burada tatil yapmanın çok güzel olduğunu söyledi. Natalia, “Alanya çok misafirperver bir şehir, buraya birkaç kez geldik. Burada her şey güzel, korona virüs tedbirlerine dikkat ediyor. Maske ve hijyen kurallarına eksiksiz uyuluyor. Buraya gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz” dedi.
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
10:00 Hakan Bahçetepe tahliye edildi
09:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 üniversiteye rektör ataması
09:33 Paraguay'da bankacılık krizi: Devlet Başkanı Pena gözaltına alındı
09:23 ABD'nin ilk müslüman senatörü JD Vance'e seslendi: 'JD, habibi'
09:20 Beyaz Saray çevresinde bir kişi gözaltına alındı: 'Kafamın içindeki sesler bana Trump'ı öldür diyor'
Kavurucu sıcaklardan bunalan turistler soluğu plajlarda aldı
Son yılların en sıcak eylül ayının yaşandığı Antalya'nın Alanya ilçesinde yerli ve yabancı turistler, serinlemek için soluğu plajlarda aldı.