GÜMÜŞHANE/İHA- Sarp ve yüksek kayalıklarda yaşamlarını sürdüren ve kayaların usta tırmanıcısı olan yaban keçilerinin her hali Gümüşhane’de kayıt altına alınmaya devam ediyor.
Gümüşhane’nin hemen her bölgesinde gözlenen ve il genelindeki sayıları 800’e yaklaşan yaban keçilerinin dik ve dümdüz kayalardaki yaşamlarından bir kesit Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Görüntülerde yaban keçilerinin yuvaları olan sarp ve yüksek kayalıklarda sürü halinde gezmeleri, dik ve düz kayalarda korkusuzca oynamaları, atlamaları kameralara yansıdı.
Yaşam alanları olan kayalıkların renginde oldukları için fark edilmeleri çok zor olan yaban keçilerinin görüntüleri Gümüşhane DKMP Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kayda alınırken, sosyal medyada büyük beğeni toplayan görüntülerde dik ve dümdüz kayalardaki çevikliğiyle gezen yaban keçileri izleyenlerde hayret ve şaşkınlığa neden oluyor.
Coğrafyasının yüzde 60’ını oluşturan dağlarda son yıllarda sayıları hızla artan yaban keçilerine ev sahipliği yapan, 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar oluşan rakım farkı, Türkiye’de görülen üç iklim türünden ikisi olan karasal iklim ve Karadeniz ikliminin görüldüğü Gümüşhane’de yaban keçisi koruma ve gözlem çalışmalarının sürekli yapılması, vatandaşların da bu konuda hassas olması nedeniyle kaçak avlanma oranı en az olan hayvanlar arasında yer alıyor.
15:31 'Güzelleşmek isterken' dolandırıldılar: 4 ilde 10 kişi yakalandı
14:49 Pentagon'dan askerlere yeni test: ABD'nin kaotik bir savaş ortamına hakim olabilecek savaşçılara ihtiyacı var
14:28 Meksika'da okullarda telefon yasağı: 3 Kasım'da başlıyor
14:02 Arakçi'den Fransa'ya sert eleştiri: Paris, insan hakları konusunda endişe duyduğunu iddia edemez
13:43 Filistin'den BM'de 'isyan': Sesimizi susturamayacaklar
13:42 Japonya'dan BM'de tarihi çağrı: Güvenlik konseyi işlemiyor
13:40 IMF'den küresel ekonomi için ABD ve İngiltere'ye sert borç uyarısı
13:36 Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti
13:20 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'gri liste' açıklaması
12:47 Dmitriyev'den çarpıcı açıklama: 'Bakır, Yeni Altın Haline Geldi'
12:18 Adalar Belediyesi AK Parti'ye geçti
11:49 İçişleri Bakanlığı'ndan 8 ülkede operasyon: Kırmızı Bülten ve ulusal seviyede aranan 76 kişi Türkiye’ye getirildi
11:27 Motorine bu gece yarısından itibaren büyük indirim geliyor
11:01 Trump: Erdoğan çok çetin birisi ve dostum, onunla şakalaşmayın!
11:00 Bodrum merkezli 5 ilde suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı
10:58 Almanya'daki Spangdahlem ABD Hava Üssü'nden kalkan bir F-16 düştü
Kayaların usta tırmanıcıları
Gümüşhane dağlarının süsü olarak nitelendirilen, kayaların usta tırmanıcıları olan Yaban Keçileri’nin sarp kayalıklardaki müthiş hünerleri kameralara yansıdı.