Mutasyon alarmının verildiği dünyada korona virüs salgınıyla mücadele sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü, korona virüsün özellikle Orta ve Doğu Avrupa’da tekrar hızlandığına dikkat çekerken, Almanya’da salgın tedbirlerinin süresi uzatıldı. Almanya’da Başbakan Merkel, eyalet yöneticileriyle 9 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası 7 Mart’a kadar geçerli olan tedbirlerin 28 Mart’a kadar uzatıldığı açıklandı.
Fransa’da da manzara aylardır aynı. Ülke genelinde son 24 saatte 26 bin 788 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3 milyon 810 bin 316’ya çıktı.
Japonya Başbakanı, Tokyo ve çevresindeki eyaletlerde Pazar gününe kadar sürmesi beklenen Covid-19 OHAL’inin süresini 2 hafta daha uzatmayı düşündüklerini bildirdi. Günlük vaka sayılarında yeterli düşüşün kaydedilemediğini belirten Başbakan, OHAL’in sona ermesi için söz konusu eyaletlerdeki hastane doluluk oranlarının yüzde 50 ve altına inmesi gerektiğini vurguladı.
15:31 'Güzelleşmek isterken' dolandırıldılar: 4 ilde 10 kişi yakalandı
14:49 Pentagon'dan askerlere yeni test: ABD'nin kaotik bir savaş ortamına hakim olabilecek savaşçılara ihtiyacı var
14:28 Meksika'da okullarda telefon yasağı: 3 Kasım'da başlıyor
14:02 Arakçi'den Fransa'ya sert eleştiri: Paris, insan hakları konusunda endişe duyduğunu iddia edemez
13:43 Filistin'den BM'de 'isyan': Sesimizi susturamayacaklar
13:42 Japonya'dan BM'de tarihi çağrı: Güvenlik konseyi işlemiyor
13:40 IMF'den küresel ekonomi için ABD ve İngiltere'ye sert borç uyarısı
13:36 Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti
13:20 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'gri liste' açıklaması
12:47 Dmitriyev'den çarpıcı açıklama: 'Bakır, Yeni Altın Haline Geldi'
12:18 Adalar Belediyesi AK Parti'ye geçti
11:49 İçişleri Bakanlığı'ndan 8 ülkede operasyon: Kırmızı Bülten ve ulusal seviyede aranan 76 kişi Türkiye’ye getirildi
11:27 Motorine bu gece yarısından itibaren büyük indirim geliyor
11:01 Trump: Erdoğan çok çetin birisi ve dostum, onunla şakalaşmayın!
11:00 Bodrum merkezli 5 ilde suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı
10:58 Almanya'daki Spangdahlem ABD Hava Üssü'nden kalkan bir F-16 düştü
Küresel salgınla mücadele sürüyor
Enfekte hasta sayısı 115 milyonu aştı. Virüs nedeniyle yaklaşık 2 milyon 600 bin kişi hayatını kaybetti.