EDİRNE/İHA- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Edirne Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, partisinin Edirne İl Başkanlığınca düzenlenen 'Gençlerle Buluşma' programına katıldı. Gençlerin sorularını yanıtlayan İnce, henüz adayını açıklamayan 6’lı masayı eleştirdi.
“Eğer 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmuşsun demektir”
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Cumhurbaşkanı olacak kişi çıkar ben adayım der. Şu ana kadar Muharrem İnce'den başka böyle bir aday çıkmadı. Çıkaracakları adayın adı kirlenmiyor gibi şeyler de ucuz numara. 20 yıldır Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı kirlenmiyor da, şimdi onlar çıkarınca mı kirleniyor. Aday erken açıklanırsa lekelenirmiş. Yahu Erdoğan 20 yıldır ortada lekelenmiyor. Eğer 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmuşsun demektir. Muharrem İnce çıktı, 51 günde lekelendi mi, Hayır. Birisi çıkıyor diyor ki Ergenekon ve Balyoz'u yeniden açacağız diyor. Öbürü diyor ki, açmayacağız. Biri diyor ki İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayacağız. Öbürü diyor ki imzalamayacağız. Biri Libya tezkeresine evet diyor, diğeri hayır diyor. Biri Cem Evleri’nin hukuki statüsünü tanıyor, diğeri tanımıyor. 6 benzemez var. Ortada bir aday yok, bir duruş yok, bir ilke yok” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin başörtüsü ile ilgili bir sorunu yoktu”
Seçimlerde bir sandığın daha gelebileceğine değinen İnce, "Bir sandık daha gelebilir, bu da ne sandığı olabilir referandum. Başörtüsü ile ilgili anayasa gelebilir. Peki, Türkiye’nin başörtüsü ile ilgili bir sorunu var mıydı, yoktu. Bu sorun kendiliğinden çözülmüştü. Kim yeniden başlattı, Kılıçdaroğlu. Bakın ilk sözümü söylüyorum. Eğer beni cumhurbaşkanı seçerseniz, Memleket Parti’sini iktidar yaparsanız, bir tane sığınmacı bırakmayacağız hepsini göndereceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duruşunu desteklediğini vurgulayan İnce, “Erdoğan'ın 'Mavi Vatan'daki duruşunu destekliyorum. Azerbaycan'a yardım etmesini destekliyorum. Türkiye'nin İHA'larda, SİHA'larda atılım yapmasını destekliyorum. Diğer muhalefet gibi değilim ben. Doğruya doğru, yanlışa yanlış derim” ifadelerini kullandı
17:43 Bursa'da cinayet: Eşini ve eniştesini öldüren adam yakalandı
17:17 Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 169'a yükseldi
16:45 Vize dolandırıcılığında yazışmalar ortaya çıktı: 15 gün içinde randevu vaat etmişler
16:21 MASAK raporu ortaya çıktı: UltrArslan lideri Şirin ve oğlunun 51 milyonluk para trafiği belirlendi
15:55 Pakistan Savunma Bakanı: ABD ve İran bir tür anlaşmaya yakın
15:22 Pekin'de sel hazırlığı: 24 saatte yıllık yağışın üçte birinden fazlası bekleniyor
14:58 İçişleri Bakanı 81 ilin valisiyle bir araya gelecek: Terörsüz Türkiye koordinasyon toplantısı gerçekleştirilecek
14:30 Rusya Merkez Bankası'ndan kripto para hamlesi: Bitcoin, Ethereum ve Tether borsalarda işlem görecek
14:08 Rekabet Kurulu'nda, ünlü Fransız lisesine milyonluk ceza
13:53 İran'da ordu komuta kademesine yeni isimleri atandı
13:33 TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı bilançosu: 21 kanun, 15 uluslararası sözleşme kabul edildi
13:08 Ebola salgını durmuyor: Can kaybı 2 bini aştı
12:40 Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için ülkesinde idam kararı verildi
12:13 Motorine büyük zam bekleniyor: Benzin fiyatları da artacak mı?
11:50 Gaziantep'te fabrika yangını: Göz gözü görmüyor
11:22 Çin'i Dolphin Tayfunu vurdu: 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi
Muharrem İnce 6'lı masayı eleştirdi: "Cumhurbaşkanı olacak kişi çıkar ben adayım der"
Edirne’de gençlerle bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6'lı masanın henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklayamadıklarını ifade ederek, “20 yıldır Erdoğan'ın adı kirlenmiyor da, şimdi onlar çıkarınca mı kirleniyor. Aday erken açıklanırsa lekelenirmiş. Yahu adam 20 yıldır ortada lekelenmiyor. Eğer 3 ayda lekeleniyorsa sen de zaten lekeli bir aday bulmuşsun demektir” dedi.