Şehirlerarası otobüslerde uygulanan yüzde 50 kısıtlamasına aile düzenlemesi geliyor. İçişleri Bakanlığı otobüslerde aynı aileden olan kişilerin yan yana yolculuk etmesine izin verecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun onayı ile hazırlanan çalışma kapsamında aynı aileden olan fertler otobüslerde de yan yana seyahat edebilecek.Böylece 2+1 olan 41 kişilik otobüsler 34, 38 kişilik otobüsler de 32 kişiye kadar yolcu alabilecek.
Söz konusu düzenleme bilet fiyatlarına da yansıyacak. Fiyatlar, yan yana seyahat eden, aynı aileden olanlar için yüzde 25 ile 40 arasında düşecek. Zira daha önceden aynı aileden olanlar dahi yan yana değil, sosyal mesafe kuralları gereği ayrı oturtuluyordu. Bu da aile bütçesini ciddi oranda sarsıyordu.
Yapılan yeni düzenleme, hem otobüs firmalarına katkı, hem de ailelere ekonomik destek olacak gibi görünüyor.
180 liralık bir bilet, aynı aileden iki kişi alırsa 135 liraya, üç kişi alırsa 120 liraya düşecek. Tek kişilik yolculuklarda ise indirim uygulanmayacak.
Kararın bir hafta içinde uygulamaya konulması bekleniyor.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Şehirlerarası otobüse aile düzenlemesi
Şehirlerarası otobüslere aile düzenlemesi geliyor. Artık aynı aileden iki kişi yan yana oturabilecek. böylece fiyat da düşecek.
