İSTANBUL/İHA- Milletimiz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.Hainlerin tankları, ateşleri geceyi daha da kararttı.
Ama Türk halkı o gün bir kahramanlık örneği gösterdi, cuntacılara dur demek için canını siper etti. Sokaklar, caddeler demokrasi diyen, zafer diyenlerle doldu.
O gecenin aydınlığa çıkması için 251 şehit toprağa düştü, binlerce vatandaş gazi oldu. Hainler ilk olarak, o zamanki adıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde görüldü. Saatler 21.50’yi gösteriyordu. Sözde askerler Avrupa’dan Asya’ya geçişi kesti. O an kimse ne olduğunu anlamadı.
GERÇEK KISA SÜRE SONRA ORTAYA ÇIKTI. ONLAR FETÖ’NÜN ASKERLERİYDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına cevap veren halk tek vücut oldu ve meydanlara indi. Halk ihanet çetesinin karşısına çıktı; binlerce insan köprüdeydi. Milletin tankı, tüfeği yine milletin üzerine çevrilmişti. O an hainler tüfekleri, topları peş peşe ateşledi. Canı pahasına kendilerine doğrultulan namluların üzerine yürüyen halk tankların önüne yattı; bir an bile düşünmeden şehit oldu, gazi oldu.
GÖZÜ DÖNMÜŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ ANKARA’DA, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE BOMBA ATTI
Sayısız isimsiz kahramanın yer aldığı mücadelede Astsubay Ömer Halisdemir ise o gecenin seyrini değiştirdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Şehit olma pahasına darbeci general Semih Terzi’yi vurdu. Aradan geçen saatlerin sonunda hainlerin başlattıkları saldırı milli birlik ve beraberlik karşısında bozguna uğradı.
Geriye destansı bir mücadele ve pek çok kahramanlık hikayesi kaldı.
10:41 Menderes Belediyesi'ne operasyon: Eski başkanvekili ve bir kuyumcu da dahil 9 kişi gözaltına alındı
10:33 Merkez Bankası, Papel’in faaliyet iznini iptal etti
10:31 SPK tasfiye edilen fonlardaki yatırımcı sayısını açıkladı
10:29 Para transferlerinde limitler değişti: 25 bin liralık limit 50 bin liraya yükseltildi
09:47 Binlerce FBI ajanının kişisel verileri çalındı
09:34 Kastamonu'da köy yangını: Ahşap evdeki yangın 7 eve daha sıçradı, ekipler bölgede
18:00 Trump BM Genel Kurulu'nda konuşuyor: Ganimetler kazanana aittir
17:32 Kozinoğlu soruşturması: Enver Altaylı tutuklandı
16:49 TABA AmCham Global Business Summit New York 2026’da Türkiye’de yatırım fırsatları değerlendirildi
16:42 Türkiye'nin ünlü şirketi Araplarla harekete geçti: Koç Holding'e rakip olacak
16:01 Rus ordusundan Dnipropetrovsk bölgesine füze yağmuru: Ölü ve yaralılar var
15:41 Ukrayna'da yolsuzluk en az 15 milyar dolara mal oldu
15:10 SPK: Hisse pay geri alımlarında üst sınır kaldırıldı
14:38 Zaharova, ABD medyasını Swift’in Gulliver'in Gezileri romanından ‘Büyük Uççulara’ benzetti
14:12 Eski MİT görevlisi Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada şüpheli Altaylı adliyede
13:47 FETÖ'nün 'evlilik' sorumluları yakalandı: Aday havuzu oluşturdukları ortaya çıktı
Türk Milleti hainlere dur dedi
Takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösteriyordu. Bir gece vakti Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içinde yuvalanan FETÖ kendini gösterdi.