VAN/İHA- Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 51 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 34’ü bulan aileler, kentin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüş yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan attı.
“Çocuklarımızın kaçılmasından HDP sorumludur”
PKK tarafından oğlu Kenan’ın 7 yıl önce kaçırıldığını ifade eden Fevzi Yağmur, ömrünün sonuna kadar evlat mücadelesini sürdüreceğini belirtti. 10-15 yaşındaki kız çocukların dağa kaçıldığını ifade eden Yağmur, “Bu çocuklarımız da bu ülkenin evladıydı. Bu çocuklarımızın kaçılmasından HDP sorumludur. Kız çocuklarımızı dağa götürüp yıllardır kullanıyorlar. 15 yaşından küçük kızları kandırıp götürmüşler” dedi.
Kızı Şeyma için eyleme katılan Nazlı Sancar isimli Vanlı anne ise ciğerlerinin sökülüp Kandile götürüldüğünü belirterek, “HDP Milletvekili Remziye Tosun’un Pandemi sürecinde çocuklarının eğitimsiz kaldığını savunuyor. Peki, bizim çocuklarımızın eğitimi nerede? Bizim çocukların eğitimini de sorsunlar. Ben burada sadece hakkım olan Şeyma kızımı istiyorum. Biz burada HDP’yi ve PKK’yı istemiyoruz” diye konuştu.
23:41 Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Kuyumcularda yoğunluk oluştu
23:10 İtalya’da referandum: Meloni, yenilgiyi kabul etti
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
Vanlı baba: "15 yaşından küçük kızlarımızı dağa kaçırdılar"
Van'da evladı terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan Fevzi Yağmur, 15 yaşından küçük kız çocuklarının kandırılarak dağa kaçırıldıklarını söyledi.
