Vergi dairesi, vergi mükellefini tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden resmi yerlerdir. Mesai saatleri içerisinde büroda vatandaşlara hizmet veren vergi dairesi Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedirler ancak bu hafta sonu sokağa çıkma yasağına rağmen açık olacak.
HAFTA SONU VERGİ DAİRELERİ AÇIK
‘Vergi ve Borç Yapılandırma' konulu genelgede, vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7256 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların peşin veya taksitler halinde ödeyebilecekleri son tarihin 1 Mart 2021 Pazartesi günü olduğu belirtildi.
Genelgede Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılandırma kapsamında vergi borçlarını hafta sonu ödemek isteyen vatandaşların gelen talepler dikkate alınarak sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 27 ve 28 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde vergi dairelerinin açık bulundurulmasına karar verildiği ifade edildi.
Yapılandırma kapsamında olan diğer kamu idarelerinin de kurumlarınca uygun görülmesi halinde aynı tarihlerde açık bulunabileceği belirtildi.
14:02 Arakçi'den Fransa'ya sert eleştiri: Paris, insan hakları konusunda endişe duyduğunu iddia edemez
13:43 Filistin'den BM'de 'isyan': Sesimizi susturamayacaklar
13:42 Japonya'dan BM'de tarihi çağrı: Güvenlik konseyi işlemiyor
13:40 IMF'den küresel ekonomi için ABD ve İngiltere'ye sert borç uyarısı
13:36 Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti
13:20 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'gri liste' açıklaması
12:47 Dmitriyev'den çarpıcı açıklama: 'Bakır, Yeni Altın Haline Geldi'
12:18 Adalar Belediyesi AK Parti'ye geçti
11:49 İçişleri Bakanlığı'ndan 8 ülkede operasyon: Kırmızı Bülten ve ulusal seviyede aranan 76 kişi Türkiye’ye getirildi
11:27 Motorine bu gece yarısından itibaren büyük indirim geliyor
11:01 Trump: Erdoğan çok çetin birisi ve dostum, onunla şakalaşmayın!
11:00 Bodrum merkezli 5 ilde suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı
10:58 Almanya'daki Spangdahlem ABD Hava Üssü'nden kalkan bir F-16 düştü
10:56 Rusya’nın aradığı suç örgütü bağlantılı şüpheli Marmaris’te yakalandı
10:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM konuşması sırasında İsrail temsilcisi salondan ayrıldı
10:41 Menderes Belediyesi'ne operasyon: Eski başkanvekili ve bir kuyumcu da dahil 9 kişi gözaltına alındı
Vergi dairelerinin bu hafta sonu açık olmasına karar verildi
İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih olan 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmaması için vergi dairelerinin hafta sonunda da açık olması için 81 il valiliğine genelge gönderildi.