DİYARBAKIR/İHA- Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve Diyarbakır’da 487 gündür evlat nöbetine devam eden aileler, eylemlerine sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde devam etti. Gaziantep'ten gelen Cennet Kavaklı, 2015'te usta birliğine giderken Tunceli Pülümür yolunda PKK'lı teröristlerce kaçırılan asker oğlu Adil Kavaklı'ya (24) kavuşuncaya kadar eylemini kararlılıkla sürdüreceğini söyledi. Kavaklı, "6 yıl oldu oğlumdan haber alamıyorum, eylemimiz bir yılı devirdi. Şu anda 2021 yılındayız, pandemi dolayısıyla çadıra gidemedik ama bulunduğumuz otelde eylemimizi sürdürüyoruz. Benim tek isteğim var, Adil’imi bana versinler artık yeter" dedi.
"2020 yılı bize iyi gelmedi"
2018'de 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için katıldığı oturma eylemine devam eden baba Celil Begdaş, evlat nöbetindeki ailelere destek için otele geldi. Yeni yıla buruk bir şekilde girdiklerini anlatan Begdaş, "487 gündür eylemimizi sürdürüyoruz. 2020 yılı bize iyi gelmedi. İnşallah 2021 yılı iyi olacak. 2021'in bizler ve burada bulunan bütün aileler için zafer yılı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bizler evlatlarımızı alarak zafer elde edeceğiz" diye konuştu.
17:54 Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı iddianamesinin detayları ortaya çıktı
17:27 Gazprom: Türkiye’ye boru hatları üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı arttı
16:42 Fico: AB’nin yeni bütçesi üzerinde uzlaşmak çok zor olacak
16:05 Ruhsatlı silah sahiplerine yeni zorunluluk! Bakan Çiftçi duyurdu
15:53 ABD basını: Vance, İran'la anlaşma sağlamak için 2 haftadır dolaylı görüşmeler yürütüyor
15:29 Yeni Zelanda'da seçim yarışı başa baş: İki büyük parti arasında oy farkı çok az
15:09 Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı
14:08 Ankara'da uygunsuz hareketlerde bulunan şüpheliye gözaltı
13:23 Motorine gece yarısı indirim: Akaryakıtta fiyatlar güncellendi
13:07 Osimhen ameliyat olacak: Amedspor maçında yerine kim oynayacak?
12:56 Resmi Gazete'de yayımlandı: Karkas ette hesaplama değişti
12:29 ABD'den İran’ın nükleer programına ilişkin bilgi sağlayana ödül vaadi
11:18 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Eski SPK Başkanvekili Enver Usca dahil 4 tutuklama
11:17 ABD borsalarındaki kaybın ardından Trump: 'Ekonomi oylama hariç iyi, seçim nedeniyle borsa 3 trilyon dolar kaybetti'
11:01 İstanbul'un yanı başında kar alarmı, kar kalınlığı 20 santimetreyi bulabilir: Bolu Dağı'nda ekipler teyakkuzda
10:27 Meteoroloji'den 19 ile sarı kodlu uyarı: Kar ve fırtına geliyor
Yeni yılın ilk gününde evlatlarının yolunu gözlemeye devam ettiler
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemini sürdüren aileler, yeni yılın ilk gününde de evlatlarının yolunu gözlemeye devam ediyor.