3 Eylül 2019’da çocuklarının HDP aracılığıyla PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin HDP il binasının önündeki evlat nöbeti bin 148’inci gününde kararlılıkla sürüyor. 2017 yılında kızı Bahar Karakuş’un HDP yandaşları tarafında dağa gönderildiğini ileri süren anne Fatma Karakuş, çocuğu gelene kadar evlat nöbetine devam edeceğini söyledi.
4 yıldır HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan anne Karakuş, “Kayseri’den buraya evlat nöbetine geldim. 6 yıldır yavrumun yolunu gözlüyorum. 2017 yılında Samsun’da kızım tıp fakültesinde okurken yanlış arkadaşlar edinmiş. O arkadaşların vasıtasıyla 6 yıl önce Samsun’dan kızım kaçırıldı. Yavrum her neredeysen, sesimi duyuyorsan çık gel, devletimize teslim ol. Tüm ailen senin yolunu gözlüyor. Sen gelene kadar ben buradan hiçbir yere gitmeyeceğim. Kızımı HDP’den istiyorum. Onlar götürdü, onlar getirsin. Bu annelerin yüreğini yakmasınlar. Bizi daha fazla üzmesinler. Ciğerlerimizi söküp almasınlar. Yavrularımızın geleceklerini ellerinden almasınlar. Onların önünde güzel bir hayat var. Yavrularımızı bu güzelliklerden mahrum etmesinler” dedi.
01:42 Fatih'te banka soygunu: 112 bin lira çalındı
01:41 ABD, İran'dan mal ithal eden tüm ülkelere ikincil gümrük vergileri uygulayacak
01:33 Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez’i kadrosuna kattı
00:43 Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
Yüreği yanık ailelerin evlat nöbeti bin 148'inci gününde devam ediyor
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerin kararlı direnişi devam ediyor.
