İSTANBUL/İHA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Mart tarihinde kapanan berber ve kuaförlerin 11 Mayıs itibariyle sağlık kurallarına uygun bir şekilde tekrardan açılacağı duyurmuştu. Bunun üzerine Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 1,5 aydır dükkanları kapalı olan berber ve kuaförlerin iş yerlerini ücretsiz olarak ilaçlayıp dezenfekte etmeye başladı. Toplam 297 berber ve kuaförlerin bugün itibariyle dezenfekte işlemine başlandı. Aynı zamanda belediye ekipleri içerisinde maske, eldiven ve el dezenfektanı bulunan hijyen paketi de hediye ediyor.
“Bu süreçte mağdur olduk ama önemli olan sağlık”
İşinin başına döneceği için heyecanlı olduğunu belirten Aliye Yunus, “Bu süreçte mağdur olduk ama önemli olan sağlık. Bir daha ülkemizde de dünyada da umarım böyle bir hastalıkla karşılaşmayız. İşimizin başına döneceğimiz içinde heyecanlıyız tabi ki. Ayrıca Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkür ederiz iş yerlerimizi dezenfekte ettikleri için” dedi.
“Çok şükür dükkanlarımız açılıyor 11 Mayıs’ta”
Belediye ekiplerine teşekkür eden Ahmet Karaca “Çok şükür dükkanlarımız açılıyor 11 Mayıs’ta. Bu süreç bizi olumsuz etkiledi ama önemli değil. Önce sağlığımız yerinde olsun. Belediye ekiplerine de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
17:56 Bolu Dağı Tüneli'nde araç yangını: Ankara istikametine ulaşım sağlanamıyor
17:38 Erdoğan'dan 'Mekke Anlaşması' açıklaması: Hiçbir ülkeyi hedef almıyor, katılıma açıktır
17:11 Galatasaray hazırlık maçında Villerael ile karşılaşacak: Maç saat kaçta, nerede oynanacak?
16:44 Adalet Komisyonu'nda Terörsüz Türkiye görüşmeleri başladı: Toplantı öncesinde salona girişte arbede yaşandı
15:15 Bilim insanlarından hafıza keşfi: Unutulan anılar geri getirilebilir mi?
14:53 FETÖ'nün suikast timindeki Karatepe'nin gösterdiği bölgelerde silah ve mühimmat aranıyor
14:34 Yargıtay'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar: Tazminata eklenecek
13:58 İspanya, göçmen çocukların birkaç hafta içinde ana karaya naklini hedefliyor
13:55 CHP'den açıklama geldi: Menderes Belediye Başkanı için kesin ihraç talep edildi
12:42 Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı
12:26 Ahbap Derneği soruşturmasında yeni gelişme: Yönetime kayyum atandı
12:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da: 3'lü savunma anlaşması imzalanacak
11:43 'Garantili vize' reklamlarına Bakanlık el attı: Aldatıcı reklam veren şirketlere ceza kesti
11:22 Moskova'da yasadışı kripto bürolarına operasyon: Ukraynalı dolandırıcıların paraları aklanıyordu
10:51 AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1'lik deprem
10:20 Tayland'da okul saldırısı: 14 yaşındaki öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 6 kişi öldü
Zeytinburnu'nda berber ve kuaförler dezenfekte ediliyor
Zeytinburnu Belediyesi, 11 Mayıs itibariyle tekrar hizmet vermeye başlayacak olan tüm berber ve kuaförlerin iş yerlerini ücretsiz olarak ilaçlayıp dezenfekte ediyor.