- Adalet Bakanı Abdülhamit Gül infaz yasasıyla ilgili soruları cevapladı. Adalet Bakanı Gül, "(İnfaz düzenlemesi) Bizim de gözümüz kulağımız Mecliste. Çok gecikmeden Meclis gündemine gelecek." açıklamasında bulundu.
- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona Virüs önlemleri kapsamında okulların kapalı olduğu sürelerde ücretli öğretmen maaşlarına ilişkin "Konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapılıyor, çok da mesafe alındı. Neyi nasıl yapabiliriz konusunda en kısa zamanda bir açıklama olacak." dedi.
- ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği günlük basın toplantısında doktorlar ve sağlık çalışanlarının N95 maske ihtiyacını karşılamak adına, FDA tarafından onay verilen, N95 koruyucu maskelerinin dezenfekte edilerek yeniden kullanımına olanak tanıyan cihazın tanıtımını yaptı.
- Corona virüsü salgını nedeniyle işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemelerinde büyük artış beklenirken, bu durumun piyasaları sarsmaması için Merkez Bankası'ndan (TCMB) ek tedbir geldi. TCMB, bankalara İşsizlik Sigortası Fonu’ndan satın aldıkları devlet içi borçlanma senetlerini kendisi tarafından belirlenen koşullar ve tutarlar dahilinde TCMB'ye satma olanağı sağladı. Böylece, İşsizlik Sigortası Fonu'nun yapacağı ödemeler için elindeki devlet tahvillerini satmasıyla tahvillerin değerinin düşmesinin ve bankaların likidite sorunu yaşamasının önüne geçilmeye çalışılacak.
- Covid-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ tedbirleri doğrultusunda kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 10 bin liraya kadar bireysel ihtiyaç kredileri verecek.
- Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, "ATM ve bina girişlerindeki kapı şifreleri gibi yerlere dokunduktan sonra elimizi, ağzımıza ve gözümüze götürmeyelim. Mutlaka eller hemen yıkanmalıdır" dedi.
- Macaristan'da koronavirüs salgını nedeniyle hazırlanan acil durum yasası ülkede 'diktatörlük' tartışmalarına neden oldu. Yasaya göre 10 yıldır iktidarda olan Viktor Orban, ülkeyi kararnamelerle yönetecek, bazı kanunların uygulanmasını askıya alabilecek. Yasanın süresi ise sınırsız.
- Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgınında Türkiye’de 20 günde vaka sayısı 10 bini geçti. Bu vaka sayısı ile Türkiye en hızlı sayıya ulaşan ülke oldu. Corona virüsü nedeniyle meydana gelen can kaybı ise 168’e yükseldi.
- Dünya genelini etkileyen corona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bini, virüs bulaşan kişi sayısı 800 bini geçti iyileşenlerin sayısı ise 170 bin oldu. İspanya'da son 24 saatte ölenlerin sayısı 849 artarak 8 bin 189 oldu. İran'da da ölü sayısı 141 artarak 2 bin 898'e yükseldi. Ülkelerin virüs salgını ile savaşı devam ederken ABD son bildirdiği 164 bin kişilik vaka sayısı ile Çin'i ikiye katladı.
- Tokat'ta koronavirüs şüphesi ile gözlem altında tutulduğu hastaneden kaçan 74 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti. Bir süredir aynı hastanede tedavi gören A.Ü.'nün koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. A.Ü.'nün cenazesi bugün 4 yakını tarafından hastaneden alındı.
- 31 Mart 2020 Salı günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %1.18 artarak 89.100, Dolar %0.09 azalarak 6.5696, Euro %1.01 azalarak 7.1882, Altın %1.52 azalarak 338.07, Petrol %4.24 artarak 27.54, Bono %0,69 azalarak 11.52'den işlem gördü.
- 1 Nisan 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 14, İstanbul'da 11, İzmir'de 17, Antalya'da 21 derece olacak.
17:43 Bursa'da cinayet: Eşini ve eniştesini öldüren adam yakalandı
17:17 Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 169'a yükseldi
16:45 Vize dolandırıcılığında yazışmalar ortaya çıktı: 15 gün içinde randevu vaat etmişler
16:21 MASAK raporu ortaya çıktı: UltrArslan lideri Şirin ve oğlunun 51 milyonluk para trafiği belirlendi
15:55 Pakistan Savunma Bakanı: ABD ve İran bir tür anlaşmaya yakın
15:22 Pekin'de sel hazırlığı: 24 saatte yıllık yağışın üçte birinden fazlası bekleniyor
14:58 İçişleri Bakanı 81 ilin valisiyle bir araya gelecek: Terörsüz Türkiye koordinasyon toplantısı gerçekleştirilecek
14:30 Rusya Merkez Bankası'ndan kripto para hamlesi: Bitcoin, Ethereum ve Tether borsalarda işlem görecek
14:08 Rekabet Kurulu'nda, ünlü Fransız lisesine milyonluk ceza
13:53 İran'da ordu komuta kademesine yeni isimleri atandı
13:33 TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı bilançosu: 21 kanun, 15 uluslararası sözleşme kabul edildi
13:08 Ebola salgını durmuyor: Can kaybı 2 bini aştı
12:40 Eski Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için ülkesinde idam kararı verildi
12:13 Motorine büyük zam bekleniyor: Benzin fiyatları da artacak mı?
11:50 Gaziantep'te fabrika yangını: Göz gözü görmüyor
11:22 Çin'i Dolphin Tayfunu vurdu: 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi
Haber Turu 31 Mart 2020 Salı
31 Mart 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.